ΥΠΥΓ: Σύντομα στη Δικαιοσύνη υποθέσεις για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις Βουλευτών, ενώ ανέλυσε ζητήματα που αφορούν στην πανδημία, τον ΟΚΥπΥ, τον ΟΑΥ και τα προβλήματα στα δημόσια νοσηλευτήρια. 

Κληθείς να απαντήσει για το πρόβλημα με την υπερεπισκεψιμότητα στα ΤΑΕΠ των δημόσιων νοσηλευτηρίων και πώς θα επιλυθεί το ζήτημα των καθυστερήσεων στην εξέταση ασθενών, ο κ. Υπουργός επεσήμανε ότι το πρόβλημα παρατηρείται «επειδή κάποιοι Προσωπικοί Ιατροί δεν απαντούν τα τηλέφωνα ή

στέλνουν τους ασθενείς στα ΤΑΕΠ. Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι κάποιοι ηλικιωμένοι μας σε κλειστές δομές, όταν έχουν πρόβλημα, δεν τους βλέπει ο γιατρός τους, αλλά έρχονται στα ΤΑΕΠ. Και ένας άλλος λόγος είναι ότι έπρεπε να δημιουργήσουμε κάποια εφημερεύοντα ιατρεία, τα οποία δεν λειτουργούν και τώρα θα το εξετάσουμε σε συνεργασία με τον ΟΑΥ για να λειτουργήσουν εάν χρειαστεί».

Σε σχέση με τη χορήγηση 3 ης δόσης του εμβολίου κατά της COVID-19, και ερωτηθείς εάν υπάρχει πρόθεση να επεκταθεί το ηλικιακό όριο στον γενικό πληθυσμό κάτω των 65 ετών, ο Υπουργός Υγείας εξήγησε ότι «αυτό θα ξεκινήσει όταν λάβουμε τη γνωμάτευση των ειδικών. Έχω μιλήσει σήμερα με τον Επικεφαλής της ΣΕΕ, είμαι σε συχνή επικοινωνία μαζί του και θα συνεδριάσει η Επιτροπή τις επόμενες ημέρες, ώστε να δώσει τις εισηγήσεις της τις επόμενες ημέρες και θα πάνε αυτές οι εισηγήσεις στο Υπουργικό».

Κληθείς να πει εάν υπάρχουν εξελίξεις με το θέμα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε ότι είναι σε επικοινωνία με τον Γενικό Εισαγγελέα για το θέμα, σημειώνοντας ότι κάποιες υποθέσεις θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη σύντομα.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν, δεδομένης της υψηλής εμβολιαστικής κάλυψης, υπάρχει πρόθεση για να δοθούν χαλαρώσεις, ο Υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού «μάς βοηθούν να έχουμε μειωμένες νοσηλείες, την ίδια στιγμή όμως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Είναι και άλλοι παράγοντες. Άνοιγμα σχολείων, Πανεπιστημίων, αλλά και ο καιρός. Εάν αυτοί οι παράγοντες μας το επιτρέψουν, θα δούμε, είπε.

Διαβάστε επίσης 

Κύπρος/κορωνοϊός: Αύριο οι ανακοινώσεις για χαλαρώσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα