Σε ανθρώπινο λάθος η κατάρρευση του Facebook-Δεν υπήρξε διαρροή δεδομένων

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Ειδικός σε θέματα ασφάλειας διαδικτύου Ντίνος Κοντός, ο οποίος μίλησε για την κατάρρευση του Facebook, Instagram, WhatsApp και Massager. 

Διαβάστε ακόμη: Ανακοίνωση Facebook για λόγους blackout -Εξηγήσεις τη «διαρροή» δεδομένων

Αρχικά

ανέφερε ότι είναι πρώτη φορά που ένας τεράστιος κολοσσός μένει εκτός υπηρεσίας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. «Ευτυχώς δεν υπήρξε ζήτημα διαρροής προσωπικών δεδομένων και ήταν ένα καθαρά τεχνικό ζήτημα που δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους υπαλλήλους του Facebook». Πρόσθεσε ότι μια λανθασμένη ρύθμιση έφερε τα πάνω κάτω με αποτέλεσμα να κλειδώσει και τους ίδιους έξω από την πλατφόρμα.

Ο κύριος Κοντός διευκρίνισε ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε στην υποδομή του δικτύου και στη ρύθμιση που βοηθά τους πελάτες να επικοινωνούν με την πλατφόρμα. «Είχα προσωπική ενημέρωση και οι εργαζόμενοι γνώριζαν ότι δεν θα αποκατασταθεί σύντομα το πρόβλημα».

Τόνισε ότι ο χρόνος είναι χρήμα στο διαδίκτυο και επηρεάστηκαν εκατομμύρια χρήστες και οργανισμοί που προωθούν μέσω του Facebook προϊόντα και υπηρεσίες και πιθανές πωλήσεις. «Εξαφανίστηκαν δισεκατομμύρια, αλλά η μετοχή θα επανέλθει εκεί που βρισκόταν».

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν έγινε απώλεια πληροφοριών. «Πλέον οι εταιρείες αναγκάζονται να είναι υπεύθυνες και καλούνται να πληρώσουν μεγάλο πρόστιμο σε ενδεχόμενο διαρροής». 

Καταληκτικά ανέφερε ότι οι χρήστες του διαδικτύου πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές τους. 

Δείτε το βίντεο: 


Διαβάστε επίσης: Πού απέδωσε η εταιρεία το «κρασάρισμα» σε Facebook, Instagram και WhatsApp

Keywords
Τυχαία Θέματα