Δρ Καραγιάννης: Να μην εφησυχάζουμε – Πρέπει να πάρουμε την 3η δόση

Ο ΕΜΑ  χθες (4/10) ενέκρινε την χορήγηση της τρίτης δόσης για άτομα με έντονα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι, ο δρ Πέτρος Καραγιάννης αναφέρθηκε στην τρίτη δόση και στην εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών.

Αρχικά ανέφερε τα εξής: «Στην Αμερική γίνονται μελέτες από 6 ετών και άνω και αν τα δεδομένα συνεχίζουν να είναι θετικά τότε δεν θα αργήσει να γίνει σύσταση και γι’ αυτές τις ηλικίες».

«Ενόσω υπάρχει μέρος του πληθυσμού που δεν είναι προστατευμένο καθόλου όπως τα παιδιά, τότε υπάρχει δυνατότητα αν εκτεθούν στα ιό να μολύνουν και να μεταφέρουν

τον ιό και σε εμβολιασμένα άτομα», τόνισε ο δρ Καραγιάννης.

Στη συνέχεια εξήγησε πως αν πράγματι θέλουμε να περιορίσουμε τα προβλήματα που μας προκαλεί η πανδημία στην καθημερινότητα μας, θα πρέπει να υπάρχει εμβολιαστική κάλυψη που να είναι ανάλογη με το τι συμβαίνει με άλλες λοιμογενείς ασθένειες.

Επιπλέον, μιλώντας τόνισε ότι τα επίπεδα αντισωμάτων μειώνονται με τον καιρό, «Μετά από 5 μήνες τα επίπεδα αντισωμάτων πέφτουν στο 50%. Αν και είμαστε εμβολιασμένοι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, πρέπει να πάρουμε την τρίτη δόση και πρέπει να τηρούμε και τα μέτρα αυτοπροστασίας μέχρι να πέτυχουμε την γενική εμβολιαστική κάλυψή που θέλουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα