Σε αναζήτηση επενδύσεων στο Μπαχρέιν ο Πρόεδρος

Επίσκεψη στο Μπαχρέιν πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει πολύ σημαντική συνάντηση με τον Βασιλιά της Αραβικής χώρας, Αλ Χαλίφα. Σε διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών θα υπογραφούν πολύ σημαντικές διμερείς

συμφωνίες, κυρίως οικονομικού ενδιαφέροντος.

Μεταξύ άλλων, όπως αποκάλυψε το Σίγμα, θα υπογραφεί συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας. Η συμφωνία αυτή θεωρείται εξέχουσας σημασίας, καθώς το Μπαχρέιν είναι από τις πιο πλούσιες χώρες του Περσικού Κόλπου και μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετική πηγή άντλησης επενδύσεων προς επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας.Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το πρωί το Εθνικό Μουσείο του Μπαχρέιν, στην πρωτεύουσα Μάναμα.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπος, θα μεταβεί στο Παλάτι, όπου θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Βασιλιά του Μπαχρέιν Hamad bin Isa Al Khalifa.

Ακολούθως ο Πρόεδρος και ο Βασιλιάς, επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, θα παρακαθίσουν σε επίσημες συνομιλίες. Από κυπριακής πλευράς θα συμμετέχουν ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ από πλευράς Μπαχρέιν θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός Khalifa bin Salman Al Khalifa και ο Διάδοχος του Θρόνου Salman bin Hamad bin Isa al Khalifa.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί τελετή παρασημοφόρησης του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Βασιλιά, ενώ ο Πρόεδρος θα παρασημοφορήσει τον Βασιλιά με το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος του Μακαρίου Γ’.

Αργότερα θα υπογραφτούν Συμφωνίες μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Μπαχρέιν.

Keywords
Τυχαία Θέματα