Σε "Γ. Παρασκευαΐδη" μετονομάστηκε τμήμα της Ακροπόλεως

Τμήμα της Λεωφόρου Ακροπόλεως, μετονομάστηκε το Σάββατο, σε Λεωφόρο Γεώργιου Παρασκευαΐδη, ως ένδειξη τιμής για αυτή την μεγάλη φυσιογνωμία της Κύπρου.

Ανακοίνωση από τον Δήμο Στροβόλου, που εκδόθηκε σήμερα, αναφέρει ότι “στην ομιλία του ο Δήμαρχος Στροβόλου, Δρ Λάζαρος Σ Σαββίδης, εξήρε την πολύπλευρη προσφορά του αείμνηστου Γεώργιου Παρασκευαΐδη στην κοινωνία της Κύπρου,

αλλά και στον ευρύτερο ελληνισμό, μέσα από την επιχειρηματική, φιλανθρωπική και κοινωνική του δράση”.

Πρόσθεσε πως “είναι τιμή μας να μετονομάσουμε το τμήμα της Λεωφόρου Ακροπόλεως σε Λεωφόρο Γεώργιου Παρασκευαΐδη”.

Ο Δήμαρχος Στροβόλου είπε ότι “η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη, για να διατηρηθεί άσβεστη η μνήμη του `Γώγου`, ο οποίος αποτελεί για όλους εμάς ένα λαμπρό πρότυπο να ακολουθήσουμε”.

Στην αντιφώνηση του ο υιός του τιμώμενου προσώπου, Ευθύβουλος Παρασκευαΐδης, ευχαρίστησε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες του Στροβόλου, για τη μεγάλη τιμή που έχουν κάνει στον πατέρα του και σε όλη την οικογένεια.

Ευχαρίστησε επίσης τους, Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, Κλαίρη Αγγελίδου, Δημήτρη Μιχαηλίδη και Χρίστο Ζαννέτο και όλους όσοι έχουν δείξει ευαισθησία στη μνήμη και το έργο του πατέρα του.

Ο Ευθύβουλος Παρασκευαΐδης ευχήθηκε “η ανάμνηση του Γεώργιου Παρασκευαϊδη να είναι έναυσμα για άλλους Κυπρίους να ακολουθήσουν τα χνάρια του”.

Ακολούθησε η αποκάλυψη της πινακίδας της Λεωφόρου Γεώργιου Παρασκευαΐδη, από το Δήμαρχο Στροβόλου, την Θέλμα Παρασκευαΐδου και τα λοιπά μέλη της οικογένειας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Αντιδήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου, τα μέλη της οικογένεια του τιμωμένου προσώπου και αρκετοί εκτιμητές του έργου και της προσφοράς του.

Την εκδήλωση έντυσε μουσικά με το σαξόφωνο του ο Χρίστος Παπαδόπουλος .

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα