Σε 3-4 εβδομάδες η κορύφωση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε Τουρκία

Η Τουρκία έχει μπροστά της έναν μήνα ακόμη για να κορυφωθεί η επιδημία του κορωνοϊού, προειδοποιεί μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του τουρκικού υπουργείου Υγείας.

 

«Ο κορωνοϊός έφτασε στο αποκορύφωμά του σε άλλες χώρες σε 8-9 εβδομάδες, κορυφώνεται δηλ. σε περίπου 60 ημέρες. Το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας ανακοινώθηκε στις 11 Μαρτίου, που σημαίνει σε 60 ημέρες θα κορυφωθεί. Έχουμε δηλ.

άλλες 3-4 εβδομάδες μπροστά μας», δηλώνει ο Αλπάι Αζάπ.

 

Σύμφωνα με την ανταποκτρίτρια του Σίγμα στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, στην ίδια άποψη συγκλίνουν όλοι σχεδόν οι καθηγητές του Επιστημονικού Συμβουλίου. «Ακόμη όχι…»

 

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Άγκυρας, Αλπάι Αζάπ, ο οποίος δεν έχει πέσει ποτέ έξω στις προβλέψεις του από την αρχή της επιδημίας εξήγησε στην εφημερίδα «ΧαμπέρΤουρκ», ότι στην Τουρκία θα συμβεί ό,τι και στις άλλες χώρες.

 

«Ξεκίνησε στην Κίνα. Έφτασε στην κορύφωσή της και έπειτα παρουσίασε ύφεση. Το ίδιο συνέβη και στην Ιταλία. Η ίδια πορεία θα παρατηρηθεί και στις δικές μας πόλεις. Πρέπει να ληφθεί υπόψη η ημέρα που πρωτοεμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα για να μπορούμε να υπολογίσουμε την εξέλιξη…».

Keywords
Τυχαία Θέματα