Η Siemens Healthineers ανέπτυξε τεστ εντοπισμού του COVID19 σε 3 ώρες

Η Siemens Healthineers, ειδικός προμηθευτής τεχνολογίας στον ιατρικό τομέα, ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε μια δοκιμή ανίχνευσης COVID19 στο εργαστήριο του Esch-sur-Alzette στο Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με την εταιρία, η δοκιμή έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιηθεί σε μεσαίου μεγέθους εργαστήρια, όπως σε νοσοκομεία. Η δοκιμή αναπτύχθηκε στο εργαστήριο Fast Track Diagnostics στο Esch-sur-Alzette.

Το εργαστήριο Fast Diagnostics ιδρύθηκε αρχικά από την Laboratoires Réunis, και εξαγοράστηκε από τη Siemens

το 2017. Παρόλο που το προϊόν δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, έχει σταλεί αίτηση στην FDA, την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, με αναμενόμενη απάντηση τις προσεχείς εβδομάδες. Η Siemens Healthineers διευκρίνισε ότι το τεστ χρησιμοποιείται ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για ερευνητικούς σκοπούς και δήλωσε ότι αναμένεται σύντομα έγκριση από τον ΠΟΥ και την FDA.

Ο Σεμπαστιάν Κρονμπούλερ, επικεφαλής της μονάδας μοριακής διάγνωσης, δήλωσε ότι η μοριακή διαγνωστική εξέταση θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της παγκόσμιας πανδημίας. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους ερευνητές να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη του ιού σε λιγότερο από τρεις ώρες, πράγμα που θα επέτρεπε στους επαγγελματίες του τομέα υγειονομικής περίθαλψης να ανταποκριθούν στους ασθενείς γρηγορότερα και με ακρίβεια.

Πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα