Σχέδιο εθελούσιας ΣΚΤ: Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια

Τα χρονικά περιθώρια για συμφωνημένο Σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης υπαλλήλων του Συνεργατισμού στενεύουν.

«Οι αποφάσεις επείγουν, άρα με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο πρέπει να υπάρξει ανακοίνωση των προθέσεων των αποφάσεων αυτών», ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ.

Τα κεντρικά συμβούλια των ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ αποφάσισαν ότι θα επιδιώξουν έξοδο από το αδιέξοδο μέχρι την Τρίτη.

«Αναμένουμε ότι θα έχουμε ανταπόκριση ούτως ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία,

η οποία θα προσφέρει μια πρόταση και μια λύση προς την κατεύθυνση της επίλυσης της όλης διαφοράς, τόσο προς το συμφέρον των εργαζομένων, όσο και γενικότερα της οικονομίας και του τόπου» ανέφερε ο κ.Τούλουπος εκ μέρους ΠΕΟ.

«Μπορεί να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, που να μην οδηγεί στο 100% των επιδιώξεών μας -- παρά αν θέλετε να οδηγήσουμε σε αντιπαραθέσεις και ευρύτερες περιπέτειες», αναφέρθηκε εκ μέρους της ΠΑΣΥΔΥ.

«Οποιαδήποτε μονομερής ενέργεια εκ μέρους του συμβουλίου να εκδώσει απόφαση ή σχέδιο ή πρόταση αυτό αποτελεί αιτία πολέμου για μας», αναφέρθηκε εκ μέρους της ΣΕΚ.


Ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ανέφερε ότι τα υπαρκτά δεδομένα δεν δίδουν απεριόριστες επιλογές για το Σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης 900 υπαλλήλων της Συνεργατικής.

Ο Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε ότι το Σχέδιο θα πρέπει να είναι λογικό και εντός των δυνατοτήτων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, αλλά και της οντότητας, η οποία θα τη διαδεχθεί, στέλνοντας την ίδια ώρα και σαφές μήνυμα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

«Θέλω να ελπίζω πως δεν θα θυματοποιηθούν οι εργαζόμενοι στην Συνεργατική Τράπεζα, λόγω αχρείαστων ανταγωνισμών σε επίπεδο συντεχνιακών ηγεσιών.Επειδή το λέω ξανά και το λέω καθαρά, οι επιλογές και οι προοπτικές δεν είναι απεριόριστες», είπε ο ΥΠΟΙΚ.

Οι τρείς συντεχνίες εξωτερικεύουν την ενόχλησή τους με τη στάση της ΕΤΥΚ.

Η ΕΤΥΚ εμμένει ότι το ελάχιστο ποσό αποζημίωσης θα πρέπει να είναι στις 100 χιλιάδες ευρώ και το μέγιστο 200.

Η πρόταση της Συνεργατικής θέτει το κατώτατο ποσό στις 20 χιλιάδες ευρώ και το μέγιστο στις 170.

Keywords
Τυχαία Θέματα