Έβρος: Νεκρή η μητέρα και το ένα παιδί - Αγωνία για τα άλλα δύο

Το άψυχο σώμα της 36χρονης μητέρας και του ενός έτους παιδιού της εντόπισαν τουρκικές αρχές πριν από περίπου μία ώρα στις όχθες του ποταμού Έβρου στο χωριό Saclimuselim που βρίσκεται απέναντι από το Ρήγιο του Δήμου Διδυμοτείχου, αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ. Η μοίρα των άλλων δύο παιδιών παραμένει άγνωστη.

Οι αρχές πραγματοποιούσαν από εχθές έρευνες για τον εντοπισμό της Αν Χατισέ Αχτσαμπάι και των τριών παιδιών της οι οποίοι αγνοούντο από τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν η βάρκα με την οποία επιχειρούσαν να διασχίσουν τον Έβρο, ανετράπη.

Ο σύζυγος της Χατισέ, Μουράτ Ακτζαμπάι, και άλλα τέσσερα άτομα κατάφεραν να βγουν στην ακτή.

Ο κ. Ακτζαμπάι, έκτοτε, απηύθυνε εκκλήσεις για να ενταθούν οι έρευνες των αρχών αλλά και για βοήθεια από όποιον μπορεί.

"Το όνομά μου είναι Μουράτ Ακτσαμπάι. Η σύζυγός μου είναι η Χατίτζε Ακτσαμπάι. Και οι δύο είμαστε δάσκαλοι. Όταν περνούσαμε τον ποταμό Έβρο, η βάρκα μας ανατράπηκε στη μία της 18ης Ιουλίου 2018. Η σύζυγός μου και τα τρία παιδιά μου, ηλικίας ενός, τεσσάρων και έξι ετών χάθηκαν στο ποτάμι. Ως πατέρας ικετεύω τον ελληνικό λαό και τις ελληνικές αρχές. Σας παρακαλώ μην σταματήσετε την επιχερίηση έρευνας και διάσωσης".

Κομισιόν: Να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την καταπολέμηση των λαθρεμπόρων

Ενήμερη για το τραγικό περιστατικό στον Εβρο δήλωνε νωρίτερα η Κομισιόν. “Είδαμε τα δημοσιεύματα στον Τύπο και λυπούμαστε για τις τραγικές απώλειες”, σχολίασε εκπρόσωπος της Επιτροπής. "Το περιστατικό επιβεβαιώνει δυστυχώς ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την καταπολέμηση των δικτύων των λαθρεμπόρων, που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία".

Ο εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για τις διελεύσεις από τα τουρκικά σύνορα προς την Ελλάδα. "Η Επιτροπή παρακολουθεί συνεχώς τις μεταναστευτικές ροές στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Ενώ παρατηρήσαμε συνολική αύξηση των αφίξεων από την Τουρκία από τον Μάρτιο του 2018, τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκε σημαντική μείωση", σημείωσε.

"Όπως έχουμε ξαναπεί, η δήλωση ΕΕ-Τουρκίας εξακολουθεί να λειτουργεί και να αποδίδει, ενώ οι αφίξεις από την Τουρκία εξακολουθούν να είναι σημαντικά χαμηλότερες από ό, τι πριν από την υπογραφή της Δήλωσης. Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, τα στοιχεία σχετικά με την άφιξη αλλάζουν καθημερινά και εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες όπως οι καιρικές συνθήκες και η χρονική περίοδος του έτους".

Τα τελευταία στοιχεία για τις αφίξεις από την Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή-Συνοριοφυλακή.

Για τις αφίξεις με βάση την εθνικότητα

Keywords
Τυχαία Θέματα