Σ.Αντωνέλλος:O Υπουργός θα κάνει αλλαγές στην εγκύκλιο τετραμήνων

Ο Υπουργός Παιδείας, κ. Κώστας Χαμπιαούρης, σκέφτεται να αλλάξει την εγκύκλιο που αφορά στις εξετάσεις τετραμήνων, ζήτημα το οποίο έφερε και πάλι στην επιφάνεια τις διαφωνίες του Υπουργείου Παιδείας και των εκπαιδευτικών για τον συγκεκριμένο θεσμό.


Μιλώντας στο SigmaLive, ο Α΄ λειτουργός του Υπουργείου Παιδείας και Προϊστάμενος της Υπηρεσίας εξετάσεων τετραμήνων, κ. Σπύρος Αντωνέλλος, με αφορμή την πρόταση του προέδρου Διευθυντών

Μέσης, κ. Γιώργου Ιωσηφίδη, σημείωσε πως ο υπουργός Παιδείας, θα μελετήσει προσεκτικά τις προτάσεις του κ. Ιωσηφίδη και της ΟΛΤΕΚ με στόχο να προβεί, αν είναι δυνατόν, σε διαφοροποιήσεις όσον αφορά στην εγκύκλιο.

«Αλλαγές θα γίνουν αλλά θα δούμε ποιες θα είναι αυτές. Εάν θα γίνουν, όμως, θα αφορούν στο Β΄τετράμηνο που είναι οι Παγκύπριες. Ο Υπουργός θα κάνει τις αλλαγές που ίδιος θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν. Σ' αυτό συμφωνώ και εγώ. Θεωρώ πως, αν υπάρχει περιθώριο ευελιξίας για να γίνει κάτι τέτοιο, να γίνει», είπε.

Ο κ. Αντωνέλλος πρόσθεσε πως, ο κ. Χαμπιαούρης θα ανακοινώσει στους εμπλεκόμενους τις αλλαγές και, αν κάποιος δεν καλύπτεται, οι πόρτες του Υπουργείου είναι ανοικτές.

Η ΟΕΛΜΕΚ δεν έστειλε προτάσεις για τα τετράμηνα.

Τη θέση ότι η οργάνωση των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης δεν απέστειλε τις προτάσεις της για την εγκύκλιο, διατύπωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αντωνέλλος.

«Η ΟΕΛΜΕΚ εξακολουθεί να μην έχει αποστείλει συγκεκριμένες προτάσεις για την εγκύκλιο στην επιστολή της προς τον Υπουργό. Έχει αποστείλει προτάσεις για το Συνταξιοδοτικό, το οποίο αφορά το Υπουργείο Οικονομικών, για τα κλιματιστικά, για τα οποία έχει γίνει συνδιάσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας με διάφορους φορείς για να βρεθεί λύση και για την καθυστέρηση στις μετακινήσεις-τοποθετήσεις εκπαιδευτικών κάτι, το οποίο πλέον αφορά στις νομοθεσίες», εξήγησε ο. κ. Αντωνέλλος.

Σημειώνεται πως, μιλώντας στο SigmaLive, ο πρόεδρος Διευθυντών Μέσης κ. Γιώργος Ιωσηφίδης εξήγησε πως οι προτάσεις του αφορούν μόνο στην εγκύκλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα