ΣΑΕΚ: Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων

Στην ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ) Δρ. Ανδρέας Κρητιώτης. Μιλώντας την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου, στο Συνέδριο του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου, αναφέρθηκε, παράλληλα, στο μεταβαλλόμενο τοπίο της ασφαλιστικής αγοράς, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος και στις παρεμβάσεις του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου στην οικονομική και κοινωνική ζωή.

Σύμφωνα με σχετική

ανακοίνωση, το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στη Λευκωσία, με αφορμή τη συμπλήρωση 45 χρόνων του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου, στην παρουσία του Πρόεδρου της Βουλής, της Έφορου Ασφαλίσεων, της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και στελεχών του ασφαλιστικού κλάδου.

Ο κ. Κρητιώτης αναφέρθηκε επίσης και στα αιτήματα του ασφαλιστικού κλάδου προς την πολιτεία, τονίζοντας την «αναγκαιότητα για την τήρηση ενός δίκαιου και διαφανούς ρυθμιστικού πλαισίου που θα φέρνει την αγορά πιο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα».

Επανέλαβε, ακόμη, πως «είναι αναγκαία η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων» στο ΓεΣΥ, το συνταξιοδοτικό και τη διαδικασία θέσπισης νομοθετικών πράξεων, στην οποία εξακολουθούν να υφίστανται ανεπάρκειες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα