Χρίστου στο ΣΙΓΜΑ: Φανταστικός εχθρός η ακροδεξιά (βίντεο)

Φανταστικό εχθρό χαρακτήρισε την ακροδεξιά ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου με αφορμή το νομοσχέδιο που ενέκρινε πρόσφατα η κυπριακή Βουλή σχετικά με την ενίσχυση ακροδεξιών, νεοναζιστικών και εθνικιστικών κομμάτων σε κράτη μέλη της ΕΕ, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τη Χρυσή Αυγή. Ο κ. Χρίστου χαρακτήρισε τα υπόλοιπα κόμματα ως ουρά του

ΑΚΕΛ, που εισηγήθηκε το εν λόγω ψήφισμα.

«Ούτε νοσταλγοί του Χίτλερ είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε», είπε, σημειώνοντας πως τα εγκλήματα του φασισμού και του ναζισμού είναι καταδικαστέα, όπως καταδικαστέα είναι, είπε, και τα εγκλήματα του κομμουνισμού.

Ερωτηθείς αν το ΕΛΑΜ νιώθει πως έχει μια σκιά της Χρυσής Αυγής από πάνω του, ο κ. Χρίστου «Το ΕΛΑΜ συνεργάζεται με τη Χρυσή Αυγή, όπως το ΑΚΕΛ με το Σύριζα και το ΚΚΕ και ο ΔΗΣΥ με τη Νέα Δημοκρατία. Υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού. Η Χρυσή Αυγή στήριξε σε όλες τις φάσεις τον Κυπριακό Ελληνισμό με τις θέσεις της Κύπρου μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Κάποιοι προσπαθούν να μάς προσάψουν ανυπόστατες κατηγορίες. Ο κόσμος γνωρίζει ποιος έκανε τα εγκλήματα στην Κύπρο και ποιοι έφεραν την οικονομική καταστροφή και έμειναν ατιμώρητοι.

«Εμείς δεν είμαστε παράρτημα κανενός. Παράρτημα ήταν άλλοι, σε άλλες εποχές, με καθεστώτα που εξαφανίστηκαν», είπε.

«Το ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ δεν χρειάζεται να παίρνουν πλέον εντολές από τη Μόσχα, αλλά απευθείας από το Προεδρικό Μέγαρο των κατεχομένων και περνούν στη βουλή», είπε αναφερόμενος στο ψήφισμα του ενωτικού δημοψηφίσματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα