Σ. Μαλάς: Κίνητρα για αναβάθμιση τουριστικού προϊόντος

Στήριξη σε μια συγκροτημένη πολιτική για την τουριστική βιομηχανία, με τη δημιουργία Υφυπουργείου, την παροχή κινήτρων για περαιτέρω αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, αλλά και αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων, θα παρέχει ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς σε περίπτωση που εκλεγεί.

Ο κ. Μαλάς είχε σήμερα στο Επιτελείο του συνάντηση με τις ηγεσίες του ΠΑΣΥΞΕ, του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Μαλάς είπε πως είχαν μια ειλικρινή

ανταλλαγή απόψεων με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων και των τουριστικών πρακτόρων, σημειώνοντας πως η τουριστική βιομηχανία αποτελεί ένα πολύ παραγωγικό κομμάτι της κυπριακής οικονομίας, με σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας. «Εμείς θα στηρίξουμε με τόλμη και συγκροτημένη πολιτική την τουριστική βιομηχανία», είπε, προσθέτοντας πως θα στηρίξουν τη δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού, όπως ήταν και η εξαγγελία του πριν από 5 χρόνια.

Οσον αφορά τη στρατηγική για επέκταση της τουριστικής βιομηχανίας και αύξηση της συμμετοχής της στο ΑΕΠ, ο κ. Μαλάς είπε πως πρέπει να γίνουν τέτοιες κινήσεις και να δοθούν τέτοια κίνητρα, που, από τη μία, το τουριστικό προϊόν να είναι βιώσιμο και να αντέχει τόσο στους καλούς όσο και στους κακούς καιρούς, και από την άλλη, η οποιαδήποτε ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, να συνοδεύεται πάντοτε και με αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και της ποιότητας εργασίας που προσφέρεται στους εργαζομένους.

Ο κ. Μαλάς δήλωσε πως κατά τη συνάντηση ανέπτυξε τις θέσεις του και σε σχέση με τα κίνητρα που πρέπει να δίνονται στην τουριστική βιομηχανία για προστασία τόσο των καλών εργοδοτών, αλλά και των σωστών εργασιακών σχέσεων.

Σε σχέση με την ανάπτυξη του αγροτουρισμού, ο κ. Μαλάς ανέφερε πως στο πλαίσιο της αναβάθμισης της υπαίθρου, η διακυβέρνησή του θα παρέχει ειδικά φορολογικά κίνητρα για όποιες επιχειρήσεις αναπτύσσουν οικονομική δραστηριότητα στην ύπαιθρο και ο αγροτουρισμός είναι μέρος αυτής της κατηγορίας.

Στις δικές του δηλώσεις, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοϊζίδης, αφού χαρακτήρισε τη συνάντηση παραγωγική και ενδιαφέρουσα, είπε πως συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι προοπτικές της τουριστικής και ξενοδοχειακής βιομηχανίας. «Στα πλείστα θέματα υπάρχει σύμπτωση απόψεων και θεωρούμε ότι με την εφαρμογή και της νέας στρατηγικής, με κάποιες πιθανές παραλλαγές που μπορεί να προκύψουν, αλλά κυρίως και με την ίδρυση του Υφυπουργείου Τουρισμού, η τουριστική βιομηχανία έχει ακόμα να δει θετικά πράγματα ενώπιόν της», είπε.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα