Απάντηση στους «Times» ετοιμάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Απάντηση στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Times» αναμένεται να δώσει εντός της ημέρας το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μαζί με τη Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ), αναφορικά με τους ισχυρισμούς για νομιμοποίηση των εσόδων από παράνομες δραστηριότητες με «πολιτικά ανταλλάγματα».

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, αφού διέψευσε κατηγορηματικά

το περιεχόμενο του δημοσιεύματος, τόνισε ότι η απάντηση που θα δοθεί, θα βασίζεται σε πολύ συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Κύπρος συγκριτικά και με πολλές άλλες χώρες στον τομέα του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος».

Διαβάστε επίσης: «Κακό παιδί» η Κύπρος και άρωμα ξεπλύματος λένε οι Βρετανοί

«Από εκεί και πέρα, η ουσία του θέματος είναι ότι κάποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν θέμα στην Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με τη γνωστή υπόθεση του Bill Browder. Η Κύπρος είναι κράτος δικαίου, υπάρχει σύστημα που αποδείχτηκε ότι λειτουργεί σε πολλές περιπτώσεις και αυτό θα πράξει και στη συγκεκριμένη περίπτωση», είπε, τονίζοντας ότι, αν κάποιοι επιχειρούν μέσα από τέτοια «κατάπτυστα» δημοσιεύματα να πλήξουν τη χώρα, να είστε σίγουροι ότι οι προσπάθειές τους θα οδηγήσουν στο κενό.

Επιπλέον, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο το ζήτημα να τεθεί ενώπιον του Συμβουλίου Κατά της Διαφθοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα γράφονται γιατί κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να επηρεάσουν τη δικαστική ή τις άλλες εξουσίες στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα