Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα: Η κατοχή της Ουκρανίας δεν είναι ο σκοπός μας

Τη θέση ότι η Ρωσία δεν στοχεύει στην κατοχή της Ουκρανίας υποστήριξε ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μασλόφ, αναφέροντας παράλληλα ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν την επιχείρησή τους, μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι τους.


Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους ο κ. Μασλόφ υπογράμμισε ότι το βασικό ζήτημα για την Ρωσία είναι η διασφάλιση

εγγυήσεων για μη επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα Ανατολικά.

«Επιμένουμε στις νομικές εγγυήσεις για την μη επέκταση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς», ανέφερε ο Ρώσος Πρέσβης. Χαρακτηρίζοντας ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας ως «άμεση απειλή και κίνδυνο για την ρωσική ασφάλεια», ο Ρώσος Πρέσβης σημείωσε ότι «εμείς δεν μπορούμε να δεχθούμε, να αναγνωρίσουμε το δικαίωμα της Ουκρανίας να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ».

Αναφορικά με το ζήτημα των διπλωματικών σχέσεων, μετά το διάβημα του Ελληνικού ΥΠΕΞ για τους δέκα νεκρούς Έλληνες στο χωριό Σαρτανά και τις έντονες αναρτήσεις της ρωσικής Πρεσβείας, ο κ. Μασλόφ σημείωσε ότι «η επικοινωνία της ρωσικής πρεσβείας με το Υπουργείο Εξωτερικών είναι πολύ εποικοδομητική, είναι τακτική, σχεδόν καθημερινή».

«Η διπλωματία είναι παντός καιρού, και γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να διατηρούμε και το κάνουμε, την συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών», ανέφερε, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι διμερείς σχέσεις θα αποκατασταθούν, ωστόσο αυτή η πορεία «θα είναι χρονοβόρα», όπως είπε.

Υποστηρίζοντας ότι στόχος της Ρωσίας δεν είναι η κατοχή της Ουκρανίας, ο κ. Μασλόφ δήλωσε ότι η επιτυχία των διαπραγματεύσεων θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα εκπληρωθούν οι όροι της Ρωσίας.

Αναφορικά με την διεθνή απομόνωση της Ρωσίας, σημείωσε ότι η Ρωσία «δεν μπορεί να απομονωθεί». «Ο κόσμος δεν περιορίζεται στην Δύση, όπως κάποιοι νομίζουν. […] Για παράδειγμα, η Κίνα και η Ινδία δεν υποστήριξαν τις παράνομες αντιρωσικές κυρώσεις», ανέφερε.

Τέλος, ο Ρώσος Πρέσβης χαρακτήρισε ως «πολύ επικίνδυνη» την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, ενώ ειδική μνεία έκανε και στην απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας για διακοπή των σχέσεων στον πολιτιστικό τομέα. «Αυτός ο τομέας ήταν πολύ λαμπρός παραδοσιακά στις διμερείς μας σχέσεις», κατέληξε ο Ρώσος Πρέσβης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: LIVE: Συνομιλίες εν μέσω βομβαρδισμών σε πόλεις «κλειδιά» της Ουκρανίας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρώσος, Ελλάδα, Ουκρανίας,rosos, ellada, oukranias