Χαιρετίζει η ΣΕΚ την μείωση της φορολογίας στα καύσιμα

Ικανοποίηση για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει, με καθυστέρηση όπως αναφέρει στη μείωση της φορολογίας των καυσίμων, εκφράζει η ΣΕΚ η οποία ζητά την εκπόνηση ολοκληρωμένης αναπληθωριστικής πολιτικής.



Με σημερινή της ανακοίνωση, η ΣΕΚ σημειώνει πως η μείωση των φορολογιών την ώρα που η άνοδος του πληθωρισμού που ανήλθε για τον Φεβρουάριο 2022 στο 6.6% δεν της άφηνε άλλη επιλογή. Ο συγκεκριμένος πληθωρισμός αποτελεί ρεκόρ,

αφού ο προηγούμενος ψηλός πληθωρισμός σε μηνιαία βάση ήταν τον Ιούλιο του 2008, που ανέβηκε στο 5.6%, προσθέτει

Σύμφωνα με την ΣΕΚ θα πρέπει να εκπονηθεί μια ολοκληρωμένη «αναπληθωριστική πολιτική» που ανάμεσα σ’ άλλα θα πρέπει να εντατικοποιεί τους ελέγχους κατά της αισχροκέρδειας, να οδηγεί στην πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ, τον σχεδιασμό ολοκληρωμένου σχεδίου για την εξοικονόμηση ενέργειας σε όλα τα επίπεδα.

Η πολιτική αυτήν θα πρέπει να περιλαμβάνει την εξ υπαρχής μελέτη του θέματος φορολογίας καυσίμων – κερδοφορία εταιρειών και να βρεθεί τρόπος να περιοριστούν τα μονοπώλια και ολιγοπώλια που υπάρχουν σ’ όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας π.χ. σε τράπεζες, καύσιμα κλπ και τέλος την αύξηση της φοροεισπρακτικής ικανότητας του κράτους, τη μείωση των καθυστερημένων φόρων και την ενίσχυση των πολιτικών για πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Όλα αυτά αποτελούν σοβαρό προαπαιτούμενο, για να μπορεί το κράτος σε εποχή κρίσης να δίνει φοροελαφρύνσεις και να μειώνει φόρους», καταλήγει η ΣΕΚ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα