Ρωσική Πρεσβεία ΗΠΑ: Αυστηρές οι νέες αμερικανικές κυρώσεις

Η πρεσβεία της Ρωσίας στις ΗΠΑ χαρακτήρισε σήμερα αυστηρές τις νέες αμερικανικές κυρώσεις, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί τέχνασμα η αιτία που προβάλλεται για την επιβολή τους, δηλαδή οι ισχυρισμοί πως η Ρωσία δηλητηρίασε έναν πρώην κατάσκοπο και την κόρη του στη Βρετανία.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες ότι θα επιβάλουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον ότι η Μόσχα χρησιμοποίησε

νευροπαραλυτικό παράγοντα κατά του Ρώσου, πρώην διπλού πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλας στη Βρετανία.

Η Ρωσία, από την πλευρά της, έχει αρνηθεί την ευθύνη για την επίθεση.

Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ υποστήριξε, σε ανακοίνωσή της, ότι τα ευρήματα της Ουάσινγκτον κατά της Μόσχας στην υπόθεση αυτή δεν υποστηρίζονται από γεγονότα ή αποδείξεις.

Η πρεσβεία της Ρωσίας τάχθηκε, επίσης, υπέρ μιας ανοιχτής και διαφανούς έρευνας για το περιστατικό αυτό.

Πτώση στο χρηματιστήριο της Μόσχας και στο ρούβλι

Οι ρωσικές χρηματαγορές καταγράφουν πτώση σήμερα μετά την υιοθέτηση των νέων αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας σε σχέση με την υπόθεση της δηλητηρίασης με το νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσκοκ στη Βρετανία, οδηγώντας το ρωσικό νόμισμα στο χαμηλότερο επίπεδό του τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια έναντι του δολαρίου.

Μετά μια πρώτη υποχώρηση του ρωσικού νομίσματος χθες, Τετάρτη, με φόντο τις φήμες για την επιβολή νέων κυρώσεων, η ανακοίνωση από την Ουάσινγκτον των τιμωρητικών μέτρων σε βάρος της Μόσχας ήταν αιτία το δολάριο να ξεπεράσει σήμερα το πρωί τα 66 ρούβλια για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2016 και το ευρώ να ξεπεράσει το όριο των 77 ρουβλίων, για πρώτη φορά από τον περασμένο Απρίλιο.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα