Ρωσικά πολεμικά πλοία «κυνηγούν» εχθρικά υποβρύχια στη Μεσόγειο (BINTEO)

Μια ομάδα του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού, του Βορρά και της Μαύρης Θάλασσας με την υποστήριξη αεροσκαφών ανθυποβρυχιακού πολέμου Il-38 εξασκήθηκε στο κυνήγι ξένων υποβρυχίων στη Μεσόγειο Θάλασσα, ανέφερε τη Δευτέρα το γραφείο Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Στο πλαίσιο της ναυτικής άσκησης υπό την καθοδήγηση του Ανώτατου Διοικητή του Ρωσικού Ναυτικού Ναυάρχου Nikolay Yevmenov, οι ειδικές δυνάμεις μάχης πλοίων από τους στόλους του Ειρηνικού, του Βορρά και της Μαύρης Θάλασσας από κοινού με πλοία ανθυποβρυχιακού πολέμου Il-38 εξάσκησαν μέτρα για τον έλεγχο η απουσία επιτήρησης και

η καταδίωξη ξένων υποβρυχίων στην καθορισμένη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Russian forces conducted ASW exercises in the eastern Mediterranean. pic.twitter.com/YNCGefshTm

— Breaking Now™® (@Breaking_Now1) February 21, 2022

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, στους ρωσικούς ναυτικούς ελιγμούς συμμετέχουν τα πυραυλικά καταδρομικά Varyag και Marshal Ustinov, οι φρεγάτες Fleet Admiral Kasatonov και Admiral Grigorovich και τα μεγάλα ανθυποβρυχιακά πλοία Admiral Tributs και Vice-Admiral Kulakov και άλλα πολεμικά πλοία.

Οι ρωσικές ναυτικές ασκήσεις υπό τη διεύθυνση του Ανώτατου Διοικητή του Πολεμικού Ναυτικού Ναυάρχου Yevmenov διεξάγονται στη Μεσόγειο Θάλασσα μεταξύ 15-22 Φεβρουαρίου. Οι ασκήσεις συγκέντρωσαν πάνω από 15 μαχητικά πλοία και πλοία υποστήριξης, καθώς και περισσότερα από 30 αεροσκάφη.

«Οι ναυτικοί ελιγμοί επικεντρώνονται σε μέτρα του Πολεμικού Ναυτικού για την προστασία των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Ωκεανό και την αντιμετώπιση στρατιωτικών απειλών για τη Ρωσία από την κατεύθυνση των θαλασσών και των ωκεανών», ανέφερε το υπουργείο.

Ρωσικά πλοία του πολεμικού ναυτικού κυνηγούν εχθρικά υποβρύχια σε ασκήσεις στη Μεσόγειο

The Russian Navy, together with aviation, is looking for an "enemy" in the Mediterranean.#Putin #Moscow #Russia #Navy pic.twitter.com/VJDyDXXA5s

Military Agent (@MilitaryAgentt) February 21, 2022
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσικά, Μεσόγειο BINTEO,rosika, mesogeio BINTEO