Ρωσία: Με τον αέρα της έδρας

Στην έδρα τους, οι Ρώσοι (πρεμιέρα σήμερα στις 18:00 κόντρα στη Σαουδική Αραβία) θα προσπαθήσουν να κάνουν ό,τι δεν έκαναν σε Μουντιάλ από το 1994 και μετά. Από τότε, δηλαδή, που υπάρχουν ως ξεχωριστό κράτος και που δεν κατάφεραν να κάνουν μιαν αξιομνημόνευτη παρουσία σε Μουντιάλ.

Θα έλεγε, μάλιστα, κάποιος πως οι πορείες τους είναι καταστροφικές. Τρεις συμμετοχές, τρεις αποκλεισμοί από τον 1ο γύρο. Και αν στο Μουντιάλ του 1994 δικαιολογείται, αφού πήγε με τη μισή ομάδα (πολλοί εξαιρετικοί παίκτες της εποχής απείχαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μεθόδους του προπονητή Σαντίριν), το 2002

και το 2014 έπεσε σε καλό όμιλο και τα έκανε μαντάρα. Η υψηλή θέση στην ιστορική κατάταξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι παραπλανητική και οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις καλές επιδόσεις της πρώην ΕΣΣΔ, τις οποίες (επιδόσεις) κληρονόμησαν οι Ρώσοι. Αυτό που δεν κληρονόμησαν είναι την οργάνωση, την πειθαρχία, τη σπιρτάδα. Μπορεί κάποιοι να θυμηθούν την εξαιρετική πορεία του Γιούρο 2008, αλλά μιλάμε για μία παρένθεση στη γενική μιζέρια του ρωσικού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Η προσπάθεια μίας αναδιοργάνωσης και ανύψωσης με φόντο το Μουντιάλ, που επιχειρήθηκε επί Φάμπιο Καπέλο, αποδείχτηκε φιάσκο.

Δείτε ολοκληρωμένο το προφίλ της Ρωσίας στο SPORTIME.

Keywords
Τυχαία Θέματα