Ιταλοί στρατιώτες στο πλευρό των Κούρδων της Συρίας

Η Ιταλία έστειλε στρατεύματα στην Ντέιρ αλ-Ζορ, στην ανατολική Συρία, προκειμένου να στηρίξει τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), τις οποίες η Τουρκία θεωρεί ως τρομοκρατική ομάδα για διασυνδέσεις με το (παράνομο, κατά την Άγκυρα) Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ), αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της Hürriyet, επικαλούμενη σχετικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Anadolu και πληροφορίες από τοπικές πηγές.

Οι ιταλικές δυνάμεις έχουν αποσταλεί εδώ και μία εβδομάδα περίπου σε περιοχές κοντά στα ιρακινά

σύνορα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Οι Ιταλοί στρατιώτες φέρεται να είχαν αφιχθεί την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Αλ-Χασάκα, προερχόμενοι από το Ιράκ, και με τελικό προορισμό την Ντέιρ αλ-Ζορ. Οι Ιταλοί έχουν αναλάβει υπηρεσία στην αμερικανική στρατιωτική βάση, στην πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή Αλ-Ομάρ, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Ανάμεσα στους Ιταλούς στρατιώτες, ο αριθμός των οποίων είναι άγνωστος, υπάρχουν και στρατιωτικοί σύμβουλοι οι οποίοι υποστήριζαν τις αμερικανικές και γαλλικές δυνάμεις σε επιχειρήσεις που διεξήγαγαν κατά του Ισλαμικού Κράτους. Πάντως, μέχρι στιγμής οι ιταλικές δυνάμεις δεν έχουν πάρει μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του ΙΚ. Τον Μάιο, οι μονάδες YPG, με την υποστήριξη των ΗΠΑ και της Γαλλίας, ξεκίνησαν νέες επιχειρήσεις κατά του Νταές.

ΠΗΓΗ: Pontos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα