Ρομπέρτο Κάρλος: «Ο αέρας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα»

Ο Ρομπέρτο Κάρλος αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι ο αέρας ήταν εκείνος που άλλαξε την πορεία της μπάλας στο φάουλ του με την Γαλλία το 1997.

Η Equipe έκανε ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα στους καλύτερους εκτελεστές φάουλ και ο Ρομπέρτο Κάρλος δεν θα μπορούσε να φύγει. Ο Βραζιλιάνος, μάλιστα, εκμυστηρεύτηκε για πρώτη φορά ότι ο αέρας ήταν εκείνος που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπαρτέζ, στο ματς με την Γαλλία

το 1997.

«Ήταν ένα θαύμα, γιατί δεν ξαναείδα κάτι τέτοια. Θαύμα γιατί υπάρχει μόνο ένα στον κόσμο. Θα δούμε τέρματα που είναι παρόμοια, αλλά όχι ίδια. Αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν μόνο μια φορά στη ζωή και συνέβη σε μένα. Ο κόσμος με ρωτάει πώς το έκανα. Έκανα πολλή προπόνηση και όλα αυτά τα χρόνια δουλειάς έφεραν το γκολ. Δεν υπάρχει μυστικό. Εάν υπήρχε θα σας το έλεγα», είπε αρχικά ο Ρομπέρτο Κάρλος.

«Ο κόσμος ήταν λίγο σκεπτικός λόγω της απόστασης. Μεταξύ της μπάλας και του Μπαρτέζ ήταν 35 μέτρα και ο κόσμος δεν μπορούσε να το πιστέψει. Έπρεπε να μελετήσω πώς έστησε το τείχος ο Μπαρτέζ. Το είχε τοποθετήσει αρκετά έξω. Στήθηκα μπροστά στην μπάλα, ώστε να μην το καταλάβει και να θεωρήσει ότι θα την περάσω πάνω από το τείχος. Παρότι είχα αρχίσει να παίρνω φόρα, όταν είδα ότι ο Μπαρτέζ δεν κινούταν άλλαξα απόφαση και είπα να τη χτυπήσω με το εξωτερικό. Ναι, τη χτύπησα άσχημα, αλλά αυτή κατέληξε στην άκρη του δοκαριού», συνέχισε ο Βραζιλάνος.

«Στο στάδιο υπήρχε ένα κενό, μέσα από το οποίο ερχόταν αέρας από τα δεξιά. Το μόνο πράγμα που με ενδιέφερε ήταν να βρω εστία. Τη δύναμη την είχα. Ήθελα να βάλω σωστά το πόδι μου, ώστε να τη χτυπήσω κατάλληλα. Ήταν το μόνο που σκεφτόμουν. Όταν έκανα την εκτέλεση, είδα την μπάλα να πηγαίνει τελείως έξω, αλλά ο αέρας, αυτός ο περιβόητος αέρας, την επανέφερε προς την εστία», ολοκλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα