Ντόμινο οι εξελίξεις για το Κτηματολόγιο Λάρνακας

Ντόμινο οι εξελίξεις στην υπόθεση με το Κτηματολόγιο Λάρνακας και τις πληροφορίες που αποκάλυψε η εφημερίδα "Σημερινή της Κυριακής" για αγορά του κτηρίου από ιδιώτη, τουλάχιστον 4 εκατομμύρια περισσότερα.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ΣΙΓΜΑ, ο πωλητής του κτηρίου που στεγάζει το επαρχιακό γραφείο του Κτηματολογίου Λάρνακας, ήταν ένας εκ των μαρτύρων κατηγορίας στην υπόθεση με το σκάνδαλο στην Δρομολαξία.

Η επιστολή, στοιχεία της οποίας αποκάλυψε η "Σημερινή", αναμένεται να σταλεί στις επόμενες

24 ώρες, στον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη.

Το κτήριο είχε αγοραστεί το 2009 για 14,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το κράτος θα μπορούσε να πληρώσει 10 εκατομμύρια, καθώς μεταξύ άλλων έπρεπε να συνυπολογίζονταν τα ενοίκια που είχαν δοθεί έως τότε, ύψους 933 χιλιάδων ευρώ.

Η τιμή, που συμφωνήθηκε για την απαλλοτρίωση, συνιστά διασπάθιση δημοσίου χρήματος προς όφελος ενός ιδιώτη.

Η επιστολή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, έρχεται να ακυρώσει προηγούμενη έκθεση του 2009 της τέως Γενικής Ελέγκτριας και νυν διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.

Εντοπίζει, παραβίαση απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου και ζητεί από τον Γενικό Εισαγγελέα να γνωματεύσει αν προκύπτουν ποινικά αδικήματα. Προστίθεται, επίσης, ότι αντικείμενο διερεύνησης μπορούσε ν' αποτελέσει και το γεγονός ότι η τέως Γενική Ελέγκτρια, είχε ενημέρωση την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής ότι το κόστος βρισκόταν σε λογικά πλαίσια, παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία που είχε ενώπιον της, προέκυπτε ακριβώς το αντίθετο.

Keywords
Τυχαία Θέματα