Ρητορική Τατάρ και Φεϊζίογλου για διατήρηση του ψευδοκράτους

Ως καθήκον προς τους «μάρτυρες και τους βετεράνους και χρέος προς τις μελλοντικές γενιές, θεωρεί ο Ερσίν Τατάρ το να μην επιστρέψουν «από αυτό το σημείο, το οποίο μας χάρισαν οι ηρωικοί μουτζαχεντίν που εμπόδισαν το νησί να συνδεθεί με την Ελλάδα, και τη διατήρηση της τουρκικής παρουσίας στην Κύπρο».

Ο Τ/κ ηγέτης σε γραπτό μήνυμά του για την «εβδομάδα μαρτύρων 21-25

Δεκεμβρίου», με αφορμή τα επεισόδια της 20ης προς 21ης Δεκεμβρίου 1963 που οδήγησαν σε δικοινοτικές ταραχές με νεκρούς και στις δύο πλευρές και στην έλευση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, λίγους μήνες μετά, αναφέρεται σε «επικό αγώνα για ύπαρξη και ελευθερία» των Τ/κ ώστε να ζουν ελεύθερα, να αυτοδιοικούνται και να καθορίζουν μόνοι τους το μέλλον τους. Ο τ/κ «λαός», συνέχισε, κέρδισε την ανεξαρτησία, την κυριαρχία του και ίδρυσε το «κράτος» του με την υποστήριξη της Τουρκίας.

«Η υπόσχεσή μας στους μάρτυρες και τους βετεράνους μας είναι το χρέος μας στις επόμενες γενιές. Για να μην επιστρέψουμε από το σημείο που μας χάρισαν οι ηρωικοί μουτζαχεντίν, που επέδειξαν μεγάλη αντίσταση υπό την ηγεσία της ΤΜΤ ενάντια στις ε/κ επιθέσεις που εξαπέλυσαν πριν από 60 χρόνια με στόχο την καταστροφή του τ/κ λαού και τη μετατροπή της Κύπρου σε ελληνική νησί. Και απέτρεψαν τη σύνδεση του νησιού με την Ελλάδα διατηρώντας την τουρκική παρουσία στην Κύπρο», ισχυρίστηκε.

Τη σημερινή ημέρα εκμεταλλεύτηκε και ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα, Μετίν Φεϊζίογλου για να κοινοποιήσει το δικό του μήνυμα, στο οποίο υποστήριξε πως «συμμορίες της ΕΟΚΑ», που ίδρυσαν οι ε/κ, που σφετερίστηκαν το κοινό κράτος που ίδρυσαν Τ/κ και Ε/κ μαζί, «επιχείρησαν να εφαρμόσουν το σχέδιο καταστροφής των Τ/κ μέσω ολοκληρωτικής εθνοκάθαρσης. Δεν μπόρεσαν να τα καταφέρουν ως αποτέλεσμα της αντίστασης των ηρωικών Τουρκοκυπρίων, των μουτζαχεντίν και των ηρώων, ώμο με ώμο με τη μητέρα πατρίδα Τουρκία».

Προσπάθησαν 11 χρόνια, συνέχισε ο κ. Φεϊζίογλου αναφερόμενος στην περίοδο από το 1963 – 1974 και παρομοίασε την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας στο τι γίνεται σήμερα στη Γάζα με την περίοδο εκείνη των 11 χρόνων. «Όπως και στη γενοκτονία στη Γάζα που συμβαίνει μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, έτσι και η διεθνής κοινότητα κοίταζε τότε με τυφλά μάτια και στην Κύπρο. Υπήρχε η μητέρα πατρίδα των Τ/κ, η Τουρκία, αλλά... Η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι δεν επέτρεψαν αυτή την ποταπή εθνοκάθαρση», ισχυρίστηκε.

Όλοι πρέπει να ξέρουν, συνέχισε, λέγοντας ότι «Τουρκία και τδβκ θα υπάρχουν μαζί σε μια αχώριστη συμμαχία για πάντα».

Στα κατεχόμενα η επέτειος των «ματωμένων Χριστουγέννων» τιμάται με στρατιωτικές εκδηλώσεις και καταθέσεις στεφάνων στα μνημεία των Ραούφ Ντενκτάς και Φαζίλ Κιουτσιούκ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα