Στρατόπεδο ΕΛΔΥΚ και ακριτικό φυλάκιο επισκέφτηκε η Επιτροπή Άμυνας

Επίσκεψη στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στην Μαλούντα και στο ακριτικό φυλάκιο «Μούττη» στο Μάμμαρι πραγματοποίησε την Πέμπτη αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας υπό τον Πρόεδρο της Μαρίνο Σιζόπουλο.

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας πραγματοποίησε επίσκεψη στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα, όχι μόνο για τις εορταστικές ευχές, αλλά κυρίως ως ένδειξη διαχρονικής εκτίμησης για την παρουσία της

ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο και τη συμβολή της στην ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και τη συμβολή που είχε η δύναμη το 1974 στην αντιμετώπιση της τουρκική εισβολής», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος Επιτροπής Μαρίνος Σιζόπουλος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης τα μέλη της Επιτροπής Άμυνας, τα οποία συνοδεύονταν από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας Ανδρέα Λουκά, δώρισαν στους στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ μια τηλεόραση για το Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδας (ΚΨΜ).

Ακολούθως τα μέλη της Επιτροπής επισκέφτηκαν το ακριτικό Φυλάκιο «Μούττη» στο Μάμμαρι όπου παρέδωσαν στους στρατιώτες που υπηρετούν εκεί μια δωροεπιταγή για τις ανάγκες του φυλακίου. «Κρίναμε σωστό να βρεθούμε σε αυτή την ακριτική περιοχή για να εκφράσουμε την υποστήριξη μας στους στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους και στο μόνιμο προσωπικό, ειδικά έχοντας κατά νου ότι πρόκειται για μια περιοχή όπου οι τουρκικές προκλήσεις είναι συστηματικές τα τελευταία χρόνια», είπε ο κ. Σιζόπουλος.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Βουλευτές Γιώργος Κάρουλλας (ΔΗΣΥ), Κώστας Κώστα (ΑΚΕΛ), Αλέκος Τρυφωνίδης (ΔΗΠΑ) και Χρίστος Χρίστου (ΕΛΑΜ).

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα