Ρεκόρ από like στο tweet του Τραμπ ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο like, τουλάχιστον 425.000 σχόλια και τα retweet δίνουν και παίρνουν: το τουίτ του Ντόναλντ Τραμπ με τον οποίο ανακοίνωσε πως ο ίδιος και η σύζυγός του Μελάνια Τραμπ διαγνώστηκαν θετικοί με τη νόσο Covid-19 σπάει ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ σήμερα.

«Απόψε, η Πρώτη Κυρία και εγώ ο ίδιος διαγνωστήκαμε θετικοί στην Covid-19», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, ηλικίας 74 ετών. Διευκρίνισε ότι η Μελάνια Τραμπ και ο ίδιος μπαίνουν

«αμέσως» σε «καραντίνα» για να ξεπεράσουν τον κορωνοϊό, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 207.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, την πλέον πληγείσα χώρα στον κόσμο.

Στις 10.00 το πρωί τοπική ώρα, στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ (17.00 ώρα Ελλάδας), εννέα ώρες μετά την ανακοίνωση που έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας, το μήνυμα του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους είχε γίνει retweet περισσότερες από 800.000 φορές και είχε δεχθεί 1,3 εκατομμύρια like.

Ως μέτρο σύγκρισης, εκ των 600 τελευταίων tweet του Τραμπ, τα πιο δημοφιλή είχαν αναπαραχθεί 80.000 φορές και είχαν λάβει περίπου 300.000 «καρδούλες», σύμφωνα με τα στοιχεία του TruthNest, που ειδικεύεται στα στατιστικά δεδομένα στο Twitter.

Η επίθεση του Τραμπ τη Δευτέρα, για παράδειγμα, εναντίον του Τζο Μπάιντεν που «αρνήθηκε να υποβληθεί σε αντιντόπινγκ τεστ», πριν από τη μεταξύ τους τηλεμαχία, αναπαρήχθη 85.000 φορές.

Σύμφωνα με το Axios, το «δημοφιλέστερο» tweet του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου ήταν, έως σήμερα, ένα μήνυμα του 2019 με το οποίο ανακοίνωνε πως ο Αμερικανός ράπερ A$AP Rocky είχε αφεθεί ελεύθερος από φυλακή στη Σουηδία και ετοιμαζόταν να επιστρέψει στις ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο tweet είχε λάβει 800.000 like.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που επικρίνει τακτικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα κατηγορεί ότι λογοκρίνουν τους Ρεπουμπλικανούς, «ακολουθείται» από περισσότερους από 86 εκατομμύρια χρήστες στο Twitter.

Εξάλλου, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι διαβεβαίωσε πως τα σχέδια για τη συνέχεια της διακυβέρνησης, στην περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του, παραμένουν σε ισχύ, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορονοϊό.

Η Πελόζι ανέφερε πως έχει και η ίδια υποβληθεί σε εξετάσεις και θα μάθει τα αποτελέσματα του δικού της τεστ Covid-19 σύντομα.

«Είναι τραγικό. Είναι πολύ λυπηρό», δήλωσε σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ερωτηθείσα σχετικά με τη διάγνωση του Ντόναλντ Τραμπ.

«Το να πηγαίνεις στα πλήθη χωρίς να φοράς μάσκα και όλα τα υπόλοιπα αποτελεί ένα είδος θρασείας πρόσκλησης προκειμένου να συμβεί κάτι σαν κι αυτό», σημείωσε η Πελόζι, αναφερόμενη στις εμφανίσεις του Τραμπ κατά τη διάρκεια προεκλογικών συγκεντρώσεων.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι η επόμενη στη σειρά διαδοχής, μετά τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, που διαγνώστηκε αρνητικός στον ιό. Μετά την Πελόζι, είναι ο προσωρινός πρόεδρος της Γερουσίας Τσακ Γκράσλι, ένας Ρεπουμπλικανός.

Η Νάνσι Πελόζι είπε ότι προσεύχεται για τον Τραμπ και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ.

«Ίσως τώρα ο κόσμος που βλέπει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, με όλη την προστασία που έχει, και την Πρώτη Κυρία, και πάλι να βρίσκονται τόσο εκτεθειμένοι ίσως να είναι (γι’ αυτόν)… μια εμπειρία μάθησης», επισήμανε, προσθέτοντας πως ελπίζει ότι ίσως υπάρξει μια μετάβαση προς «μια πιο σώφρονα προσέγγιση» στην αντιμετώπιση του ιού.

Από την πλευρά του, όπως έγινε γνωστό από βοηθό του, ο πρόεδρος της επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων Λίντσεϊ Γκρέιαμ συνομίλησε με τον πρόεδρο Τραμπ σήμερα το πρωί, μετά το θετικό τεστ στην Covid-19, ο οποίος ακούστηκε ευδιάθετος.

Ο πρόεδρος «ακούστηκε καλά, ευδιάθετος» και ρώτησε πρώτα σχετικά με τα σχέδια της Γερουσίας για τη διαδικασία ακρόασης της υποψηφίας στο Ανώτατο Δικαστήριο Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ, είπε ο βοηθός.

Διαβάστε επίσης:

Πόσο κινδυνεύει ο Τραμπ από τον κορωνοϊό και πώς επηρεάζονται οι εκλογές

Πούτιν: Η ζωτικότητα του Τραμπ θα του επιτρέψει να νικήσει τον κορωνοϊό

Η ευχή Ερντογάν προς Τραμπ και Μελάνια μετά το θετικό τεστ κορωνοϊού

Θετικοί στον κορωνοϊό ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters
 

Keywords
Τυχαία Θέματα