Η «πρεσβεία» της Τουρκίας στα κατεχόμενα εναντίον της Χαβαντίς για δημοσίευμα

Νομική διαδικασία εναντίον της «Χαβαντίς» από την «πρεσβεία» της Τουρκίας στα κατεχόμενα μετά το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας με τίτλο «Ενεργό μέλος των εκλογών, όχι πρέσβης» πως άνθρωποι της «πρεσβείας» μαζεύουν ψήφους για έναν συγκεκριμένο υποψήφιο, όπως είχε αναφέρει ο Μουσταφά Ακιντζί στο ντιμπέιτ της περασμένης Τρίτης, όπου είχε γίνει συζήτηση για την παρέμβαση της Τουρκίας στην προεκλογική εκστρατεία, ενόψει της 11η Οκτωβρίου.

Όπως μεταδίδει το

ΓΤΠ, στο σημερινό της φύλο η Χαβαντίς αναφέρεται στην ανακοίνωση της «πρεσβείας» της Τουρκίας στα κατεχόμενα που καταδικάζει το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας και υποστηρίζει ότι η Τουρκία δεν παρεμβαίνει σε καμία εκλογική αναμέτρηση στο ψευδοκράτος.

«Οι ισχυρισμοί που προβάλλονται αποτελούν έκφραση υιοθέτησης της δημιουργίας αντιπαλότητας με την Τουρκία ως εκλογική στρατηγική», σύμφωνα με την «πρεσβεία», που θεωρεί απαράδεκτο να χρησιμοποιείται η Τουρκία ως προεκλογικό εργαλείο.

Η «πρεσβεία» θεωρεί ως «ακατανόητο γεγονός» να προβάλλονται ως παρεμβάσεις στις «εκλογές» η ανέγερση νοσοκομείου για την πανδημία, οι εργασίες επιδιόρθωσης της βλάβης στον αγωγό μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα και η οικονομική βοήθεια που παραχωρείται από την Τουρκία για να ξεπεραστούν οι οικονομικές δυσκολίες.

«Η Τουρκία και όλοι οι θεσμοί της συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να ενεργούν θεωρώντας ιερό το δικαίωμα της προτίμησης των Τούρκων ψηφοφόρων της βόρειας Κύπρου.  Άρχισαν οι εργασίες για τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες κατά των ντροπιαστικών εκφράσεων που υπάρχουν στον πρωτοσέλιδο τίτλο της εν λόγω εφημερίδας», καταλήγει η ανακοίνωση της «πρεσβείας».

Η παρέμβαση της Τουρκίας και η βούληση των Τ/κ

Μετά το ντιμπέιτ της Τρίτης, όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι στην τηλεμαχία υποψήφιοι «πρόεδροι» αναφέρθηκαν στο θέμα των παρεμβάσεων της Τουρκίας, αλλά και το ότι πρόκειται για «εκλογές» των Τ/κ, η συζήτηση συνεχίζεται στα κατεχόμενα.

Να σημειωθεί ότι ο Μουσταφά Ακιντζί στο ντιμπέιτ της Τρίτης είχε πει ότι κάποιοι «κοινοτάρχες» και «δήμαρχοι» δέχονται τηλεφωνήματα και ρωτούνται για τις ανάγκες των κοινοτήτων και των «δήμων» τους. «Έρχονται ομάδες από την Τουρκία και από την άλλη δίδουν οδηγίες σε κάποιους βουλευτές ενός κόμματος μπροστά στα μάτια όλων. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν το εξής: Οι Τούρκοι της Κύπρου έχουν την βούληση και την ικανότητα να εκλέξουν τον πρόεδρό τους», είχε αναφέρει ο κ. Ακιντζί, με αφορμή τις δηλώσεις του οποίου η Χαβαντίς βγήκε χθες με το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο.

Ο πρόεδρος του ΡΤΚ και υποψήφιος «πρόεδρος», Τουφάν Ερχιουρμάν δήλωσε χθες ότι δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο συζήτησης η βούληση του τ/κ «λαού» και «αν κάποιοι επιχειρήσουν να συζητήσουν πού είναι η βούληση, ο πρώτος που θα αντιταχθεί σε αυτό είμαι εγώ». Ακόμα και ο οποιοσδήποτε ψίθυρος για παρέμβαση στην βούληση του «λαού», είναι παρέμβαση, πρόσθεσε λέγοντας πως «πρόκειται για ζήτημα αξιοπρέπειας. Δεν θα κάνουμε έστω και θέμα συζήτησης την βούληση. Η Τουρκία πρέπει να θέλει να υπάρχει εδώ ένας λαός που έχει την δική του βούληση, που έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Άλλωστε, αν λέμε ότι ασχολούμαστε με την πολιτική εδώ, πρώτα απ’ όλα υποχρεωνόμαστε να υπερασπιστούμε αυτή την βούληση».

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Σερντάρ κατηγόρησε τον Μουσταφά Ακιντζί ότι βρήκε «μια πληγή που του εξασφαλίζει πολιτικό όφελος» και «ξύνει συνεχώς αυτή την πληγή». Σύμφωνα με τον κ. Ντενκτάς δεν υπάρχουν παρεμβάσεις της Τουρκίας στις «εκλογές», αλλά παρεμβάσεις της Άγκυρας. Είναι επείγον, είπε, να απαλλαγούν από την υφιστάμενη πόλωση και να συμφωνήσουν με την Τουρκία σε έναν κοινό στόχο στην Κύπρο.

Ο ισχυρισμός ότι η Τουρκία παρεμβαίνει στις «εκλογές» είναι μια άσχημη προπαγάνδα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΑ και υποψήφιος «πρόεδρος», Ερχάν Αρικλ,ί υποστηρίζοντας ότι αυτοί που το κάνουν αισθάνονται ενοχλημένοι γιατί η Τουρκία στέλνει τώρα ζεστό χρήμα στο ψευδοκράτος για να βοηθήσει στο έλλειμμα του προϋπολογισμού και να μπορέσουν να καταβληθούν κανονικά οι μισθοί του «δημοσίου».

Διαβάστε επίσης:

Απόπειρα φόνου διερευνά η Αστυνομία για τα μαχαιρώματα στην Αγία ΝάπαΕικόνες ντροπής: Σε σκουπιδότοπο μετατράπηκε το Φράγμα του Κούρη

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα