Πυρκαγιές σε Πάφο και Λεμεσό έθεσαν σε συναγερμό την ΠΥ

Δύο πυρκαγιές σε Πάφο και Λεμεσό αντίστοιχα έθεσαν σε συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία το απόγευμα της Πέμπτης (14/6).

Συγκεκριμένα, στις 17:31 το απόγευμα λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, σκουπίδια, καλαμιώνα και σε μεγάλο σωρό από ελαστικά στο χωριό Αχέλεια της επαρχίας Πάφου. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου και οι Αγροτικοί Πυροσβεστικοί Σταθμοί Στρουμπιού και Κελοκεδάρων με 5 συνολικά πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18:30. Η πυρκαγιά κατέκαυσε έκταση περίπου 2 δεκαρίων.

Για το επεισόδιο ενημερώθηκε και η Υπηρεσία Περιβάλλοντος. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Λίγο νωρίτερα, στις 16:49 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και ελαιόδεντρα στο χωριό Σωτήρα στην Επαρχία Λεμεσού. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Μονοβόλικου και οι Αγροτικοί Πυροσβεστικοί Σταθμοί Κυβίδων και Πάχνας με σύνολο 4 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 17:20. Στο έργο της κατάσβεσης συνέβαλε και 1 φορητή πυροσβεστική μονάδα του Ταμείου Θήρας. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 2 εκταρίων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα