Πύρινος εφιάλτης στην Χάιφα ξυπνά μνήμες Σολέας

Πέμπτη ημέρα καταστροφής στο Ισραήλ, με τις πύρινες φλόγες να τυλίγουν κατοικημένες περιοχές στην Χάιφα. 100 και πλέον χιλιάδες κάτοικοι υποχρεώθηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, αναχώρησε από το Αεροδρόμιο της Πάφου η κυπριακή αποστολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Δυνάμεις της Πολιτικής Άμυνας συνδράμουν επίσης στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών στο Ισραήλ, με αποστολή η οποία αναχώρησε επίσης σήμερα, Σάββατο.

Η Κύπρος στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ, όπως ακριβώς

είχε γίνει το καλοκαίρι στις πυρκαγιές της Σολέας, με την αντίστοιχη βοήθεια.Στην κυπριακή αποστολή συμμετέχουν 28 πυροσβέστες, 24 διασώστες της Πολιτικής Άμυνας καθώς και 17 δασοπυροσβέστες.

Άψογη συνεργασία της κυπριακής αποστολής στην Χάιφα

Σύμφωνα με την ενημέρωση του SigmaLive, από την κυπριακή αποστολή στην Χάιφα, τα 24 μέλη της Πολιτικής Άμυνας που συμμετέχουν στο Ενιαίο Τμήμα Πυρόσβεσης στο Ισραήλ, χωρίστηκαν σε 6 υποομάδες ανά 4 άτομα, σε όλα τα μέτωπα.

Ενεργούν ως ισότιμα μέλη της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ανά δυο σε κάθε όχημα, με δυο αντίστοιχα μέλη από το Ισραήλ. Η συνεργασία καθώς και το αποτέλεσμα, είναι εξαιρετικά.

Αρκετές οι χώρες στο πλευρό του Ισραήλ - Η παρουσία του επιβλητικού US 747

Σημαντική εξάλλου είναι και η βοήθεια που δέχεται το Ισραήλ και από άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία Ρωσία. Οι ΗΠΑ, με το επιβλητικό US 747 Σούπερτάνκερ συνδράμουν στην κατάσβεση από χθες. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εναέριο πυροσβεστικό αεροσκάφος της Boeing, το οποίο έχει την ικανότητα να μεταφέρει μέχρι 19.600 γαλόνια επιβραδυντικό ή νερό.

Keywords
Τυχαία Θέματα