Πυρά επιτελείων κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας

Πυρά δέχεται από τα υπόλοιπα εκλογικά επιτελεία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε σχέση με τη χρονική στιγμή που "θυμήθηκε", όπως υποστηρίζουν, να θέσει το ζήτημα της συμμετοχής των πέντε μονίμων μελών του Σ.Α. του ΟΗΕ σε ενδεχόμενη νέα διάσκεψη για την Κύπρο.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης στάθηκε ιδιαίτερα στη θετική ανταπόκριση της Μόσχας στη θέση του Προέδρου

ότι θα είναι υποβοηθητικό στην παρούσα φάση τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να αναλάβουν συλλογικά μία προσπάθεια για να δημιουργηθούν εκείνα τα δεδομένα για να επανασυγκληθεί Διάσκεψη για την Κύπρο και, αν επιτευχθεί αυτό, να συμμετέχουν σ’ αυτή.

Εξήγησε ότι θα υπάρχει προστιθέμενη αξία μέσα από τη συμμετοχή των μονίμων μελών του Σ.Α., όπως, εξάλλου, αποδείχθηκε σε άλλα διεθνή προβλήματα, όπως το θέμα της συμφωνίας του Ιράν, που η συμμετοχή τους βοήθησε να εξευρεθεί λύση. Παράλληλα, είπε, η συμμετοχή των μονίμων μελών του Σ.Α., θα διασφαλίσει και την εφαρμογή της λύσης, δίνοντας λύση σε μια εύλογη ανησυχία του συνόλου του κυπριακού λαού.

Θέση του κυβερνητικού στρατοπέδου, είναι ότι τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ασχολούνται από το 1964 με το ζήτημα της Κύπρου και δεν είναι κάτι καινούριο γι΄ αυτούς, ενώ καθιστούν ξεκάθαρο ότι ζητήθηκε η συμμετοχή των μονίμων μελών και στο παρελθόν στη Διάσκεψη για την Κύπρο, κάτι που δεν αποδέχθηκε όμως η τουρκική πλευρά.

Μέχρι στιγμής, ανέφερε, η άλλη πλευρά δεν βλέπει θετικά αυτή την προοπτική.

Διαβάστε επίσης: Στη δημοσιότητα επιστολή για ζήτημα διορισμών μετά τη λύση

Επιτελείο Μαλά: Ευχολόγια και βαρύγδουπες δηλώσεις από ΠτΔ

Για ευχολόγια και βαρύγδουπες δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη για προεκλογικούς σκοπούς, έκανε λόγο ο επικεφαλής του επιτελείου του Σταύρου Μαλά, Χρίστος Μέσης, μιλώντας στο Sigmalive.

Στην ουσία, ανέφερε ο κ. Μέσης, ο ΠτΔ δεν κατέστησε σαφές στον Γ.Γ. του ΟΗΕ τη θέληση για συνέχιση των διαπραγματεύσεων άμεσα, καθώς κάνει λόγο για καλή προετοιμασία και αποφεύγει εύσχημα να τεθεί στη διάθεση του Γ.Γ. για διαπραγματεύσεις. Κάτι αντίστοιχο, συνέχισε ο κ. Μέσης, έκανε και στη Μόσχα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Θυμήθηκε τώρα, προεκλογικά, τα μόνιμα μέλη του Σ.Α. του ΟΗΕ, ενώ μετά το δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου, μας οδήγησε σε πενταμερή χωρίς δεύτερη σκέψη, επεσήμανε ο επικεφαλής του επιτελείου Μαλά.

"Με όλα αυτά, αποδεικνύει την αναξιοπιστία του τόσο εντός τόσο και εκτός Κύπρου", ανέφερε κλείνοντας.

Επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου: Κίνηση κενή περιεχομένου από τον Νίκο Αναστασιάδη

Κενή περιεχομένου κίνηση από πλευράς Νίκου Αναστασιάδη να αναφέρει συμμετοχή των πέντε μονίμων μελών του Σ.Α. του ΟΗΕ τώρα, από τη στιγμή που ο ίδιος έχει ήδη αποδεχθεί πενταμερή διάσκεψη χωρίς τη συμμετοχή των μονίμων μελών και χωρίς τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, επεσήμανε σε δηλώσεις του στο Sigmalive ο επικεφαλής του εκλογικού επιτελείου του Νικόλα Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης.

Διαβάστε επίσης: Λαϊκίζουν και παραπλανούν λόγω Προεδρικών Εκλογών

Κάλεσε, μάλιστα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εξηγήσει και να λογοδοτήσει, γιατί δέχθηκε τέτοιο πράγμα, αφού αυτό παραβιάζει τις πάγιες θέσεις της ε/κ πλευράς και τα όσα έχουν συμφωνηθεί σε επίπεδο Εθνικού Συμβουλίου στο παρελθόν.

Η δήλωση Αναστασιάδη εντάσσεται στο πλαίσιο της προσωρινής μεταμφίεσης Αναστασιάδη, προκειμένου να ξεγελάσει τον κυπριακό λαό, με στόχο να επανεκλεγεί", αναφέρει ο κ. Παντελίδης. "Αν παρ΄ ελπίδα εκλεγεί, τότε θα συνεχίσει ακάθεκτος την αποτυχημένη στρατηγική του", τόνισε.

Έκανε λόγο για στοιχείο αναξιοπιστίας και τρανή απόδειξη των αντιφάσεων Αναστασιάδη, καθώς από τη μια δηλώνει ότι είναι έτοιμος ανά πάσα ώρα και στιγμή να συνεχίσει από εκεί που έμεινε στις διαπραγματεύσεις, όταν "το από εκεί που έμεινε" είναι μια πενταμέρης χωρίς τη συμμετοχή των μονίμων μελών του Σ.Α. του ΟΗΕ.

Κληθείς να απαντήσει στις επικρίσεις από πλευράς ΑΚΕΛ, ότι ο ΠτΔ υιοθετεί θέσεις Νικόλα Παπαδόπουλου λόγω εκλογών και για να αποκομίσει ψήφους στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο κ. Παντελίδης τόνισε ότι "ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα είναι στον δεύτερο γύρο, άρα τέτοιου είδους επιχειρήματα και εκτιμήσεις είναι εντελώς αβάσιμες και λανθασμένες".

Επιτελείο Λιλλήκα: Άργησε να το θυμηθεί ΠτΔ

"Πήγε στην πενταμερή χωρίς τη συμμετοχή των μονίμων μελών του Σ.Α. του ΟΗΕ και τώρα θυμήθηκε ότι θα πρέπει να συμμετέχουν", ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του επιτελείου Λιλλήκα, Κωνσταντίνος Ζένιος.

Πάντα ο Νίκος Αναστασιάδης θέτει προϋποθέσεις για να πάει σε Διάσκεψη για την Κύπρο και στο τέλος τις αναιρεί και πάει χωρίς αυτές στη Διάσκεψη, επεσήμανε ο κ. Ζένιος.

Πρόκειται για μια ακόμα δέσμευση-εξαγγελία, η οποία αποδεικνύει την αλλοπρόσαλλη πολιτική Αναστασιάδη στο Κυπριακό, επεσήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα