ΠτΔ:"Έγιναν κινήσεις προς αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ"

«Έγιναν κινήσεις προς την κατεύθυνση της άντλησης κονδυλίων από το επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στη Δημοσιογραφική Διάσκεψη με θέμα την Εσωτερική Διακυβέρνηση, στο πλαίσιο του απολογισμού της τριετούς διακυβέρνησης Αναστασιάδη και μετά από ερώτηση του Sigmalive, ο ΠτΔ απάντησε συγκεκριμένα στις κινήσεις που έγιναν για άντληση χρημάτων από το επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ.

Το ερώτημα που τέθηκε από το Sigmalive,

ήταν σχετικά με την καταπολέμηση της ανεργίας στην Κύπρο και κατά πόσο η Κυβέρνηση Αναστασιάδη θεωρεί ότι απέτυχε στο να χρησιμοποιήσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο προς την κατεύθυνση αυτή, που δεν είναι άλλο από το επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ. Ερωτήθηκε επίσης ο ΠτΔ σχετικά με τα σχέδια που έχει η κυβέρνηση προς αξιοποίηση του συγκεκριμένου επενδυτικού πακέτου.

Να σημειώσουμε ότι η Κύπρος είναι πλήρως απούσα μέχρι στιγμής από την εν λόγω χρηματοδοτική πηγή, η οποία θα μπορούσε σε μεγάλο βαθμό να βοηθήσει μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και με αυτό τον τρόπο έμμεσα να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχαν με διάφορους αξιωματούχους για το συγκεκριμένο ζήτημα μεταξύ αυτών και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, έχουν καταλήξει και καθορίσει συγκεκριμένους τομείς, στους οποίους μπορεί η Κύπρος να επικεντρωθεί σε σχέση με το συγκεκριμένο πακέτο.

Ο ΠτΔ συνέχισε λέγοντας ότι ήδη έχουν γίνει σεμινάρια σε πιθανούς δικαιούχους, για τις διαδικασίες και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να συντάξουν συγκροτημένες και επαρκείς προτάσεις έτσι ώστε να διεκδικήσουν χρηματοδότηση από το επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ, χωρίς αυτή να αποτελεί την τελευταία προσπάθεια της Κυβέρνησης.

Στο επόμενο διάστημα θα δοθεί όπως τόνισε περισσότερη έμφαση στο συγκεκριμένο επενδυτικό πακέτο καθώς και οι συνθήκες θα είναι πιο ευνοϊκές για κάτι τέτοιο.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφόρηση που είχαμε πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, από αξιωματούχο της κυβέρνησης, η μέχρι τώρα εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για επιχειρήσεις και ενδιαφερόμενους γινόταν με πιο ευνοϊκούς όρους, από αυτούς του πακέτου Γιούνκερ, μέσω EBRD και ΕΤΕ.

Αυτό ενδεχομένως να έχει διαδραματίσει ένα επιπρόσθετο λόγο, για το ότι δεν υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από κυπριακής πλευράς για το επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα