ΠτΔ σε Τσίπρα: Οι Πρέσπες έδωσαν τέλος σε μια αχρείαστη διαμάχη

Συγχαρητήρια προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος για την αποφασιστικότητα και την τόλμη που επέδειξε για να μπει τέλος, όπως είπε, σε μια αχρείαστη διαμάχη πολλών ετών.

Η Συμφωνία των Πρεσπών,

πρόσθεσε, δημιουργεί προοπτικές για μια ισορροπημένη και διαρκή σχέση με την «Βόρεια Μακεδονία», όπως χαρακτήρισε τα Σκόπια.

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μένοντας στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δήλωσε ότι με την επικύρωση αποδεικνύεται πως όταν επιδεικνύεται θάρρος, πραγματισμός, διάλογος και όχι συναισθηματισμός, υπάρχει προοπτική για επιτυχή κατάληξη σε διενέξεις που δεν δικαιολογούνταν να υπάρχουν.

«Το όνομα έτσι κι αλλιώς είχε δοθεί από το 1992», τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και σημείωσε πως με την Συμφωνία των Πρεσπών απαλείφονται και τα αλυτρωτικά που υπήρχαν στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας και τα περί απογόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η σημερινή συνάντηση είναι μέσα στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας των δυο χωρών και για να συζητηθούν οι εξελίξεις εν όψει και της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρας στις 5 Φεβρουαρίου με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε αναφορά και στο Κυπριακό, για λύση που θα συνάδει με τις ευρωπαϊκές αρχές και το Διεθνές Δίκαιο.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι με τη Συνθήκη των Πρεσπών ενισχύθηκε η Ελλάδα στον διεθνή παράγοντα.

Παράλληλα, έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια προς τον Νίκο Αναστασιάδη για τη διοργάνωση της Συνόδου Κορυφής των χωρών του Νότου.

Το κείμενο ανανεώνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα