ΠτΔ προς Βαρδινογιάννη: Ευγνωμοσύνη από τον κυπριακό λαό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε ομιλία του στην παρασημοφόρηση της κας Μαριάννας Βαρδινογιάννη με το Μετάλλιο της Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξέφρασε προς το πρόσωπό της την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού.

Αυτούσια η ομιλία του:

Φιλτάτη κα Βαρδινογιάννη,

Ως

ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης και εκτίμησης του πολυδιάστατου κοινωνικού και πολιτιστικού έργου που επιτελείτε, προσηλωμένη διαχρονικά στην ανιδιοτελή προσφορά προς τους συνάνθρωπους μας και τον Ελληνισμό, σας απονέμω σήμερα το Μετάλλιο της Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μια διάκριση που απονέμεται σε διακεκριμένες προσωπικότητες με εξαίρετη προσφορά προς τον Κυπριακό Ελληνισμό και τη Δημοκρατία της Κύπρου, ευρύτερα.

Διαπνεόμενη από τα χαρακτηριστικά της ευαισθησίας και της αλληλεγγύης, αλλά και τα αστείρευτα αποθέματα ανθρωπιάς και αγάπης που διαθέτετε, τάξατε συνειδητά τον εαυτό σας ψυχή τε και σώματι στη στήριξη όσων το έχουν ανάγκη, αναλαμβάνοντας εμβληματικές πρωτοβουλίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Πρωτοβουλίες οι οποίες διακρίνονται στην σπουδαία πορεία και την απτή συνεισφορά του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» που έχετε δημιουργήσει, αλλά και στην αποστολή σας ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, και οι οποίες σας αναδεικνύουν σε ένα φωτεινό παράδειγμα αλτρουισμού και φιλανθρωπίας που καθοδηγεί το κοινό μας όραμα για ένα καλύτερο αύριο της κοινωνίας.

Ιδιαιτέρως, όμως, ως η κινητήριος δύναμη του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», το όνομα σας συνδέθηκε στενά με τη συμπαράσταση και την ουσιαστική βοήθεια των παιδιών που πάσχουν με καρκίνο, αλλά και των οικογενειών τους.

Βάζοντας την σφραγίδα σας και αφιερώνοντας τη ζωή σας στη μάχη για την καταπολέμηση των αιματολογικών και ογκολογικών νοσημάτων της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, βοηθήσατε να κερδίσουν τον αγώνα για τη δική τους ζωή εκατοντάδες παιδιά.

Στο πλαίσιο αυτό, η αδελφοποίηση του Ιδρύματος «ΕΛΠΙΔΑ» με το ίδρυμα «ΕΛΠΙΔΑ» της Κύπρου, και το Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στο Ίδρυμα «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα ενισχύει επιστημονικά και οργανωτικά τον κοινό αγώνα για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Εξίσου σημαντική θεωρείται και η τεράστια συνεισφορά σας, από τις διάφορες θέσεις τις οποίες υπηρετείτε, στα πολιτιστικά και πνευματικά δρώμενα εστιάζοντας στη συνύπαρξη και τον διάλογο των διαφορετικών πολιτισμών και στην ανάδειξη της συμβολής του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος και του Ελληνικού πολιτισμού προς την κατεύθυνση αυτή.

Ως εκ τούτου, ανεκτιμήτου αξίας εκλαμβάνεται ιδιαίτερα από εμάς τους Κύπριους το έργο που επιτελείτε ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και ως μέλος της Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι ιδιαίτερης σημασίας η συνεχής έγνοια και το ενδιαφέρον που επιδεικνύετε τόσο για την επικράτηση της ειρήνης στην Κύπρο όσο και τον εντοπισμό και τον επαναπατρισμό των απαράμιλλης τέχνης κλεμμένων θησαυρών της κατεχόμενης πατρίδας μας.

Έγνοια και ενδιαφέρον που εκφράζει την αμέριστη στήριξη του ελληνικού λαού στον δίκαιο αγώνα που καταβάλλουμε για την επίλυση του κυπριακού ζητήματος και τα οποία εκτιμώνται τα μέγιστα από το σύνολο του Κυπριακού Ελληνισμού.

Η τιμητική αυτή διάκριση εκφράζει και αντανακλά τον σεβασμό, την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη ολόκληρου του κυπριακού λαού και του ιδίου προσωπικά, στον σπουδαίο άνθρωπο Μαριάννα Βαρδινογιάννη και στο μακροχρόνιο, πολύπλευρο ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο που επιτελείτε το οποίο επεκτείνεται ευρέως και στην Κύπρο.

Με αυτό το σκεπτικό και η απόλυτα αιτιολογημένη απόφαση να σας απονείμω το Μετάλλιο Εξαιρέτου Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, ευχόμενος οι πολυσχιδείς δράσεις σας να εύρουν, ανάλογα, άξιους μιμητές.

Σας συγχαίρω θερμά και σας ευχαριστώ εκ μέρους της Κυπριακής Πολιτείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα