Α. Κυπριανού: Ο Αναστασιάδης διευκολύνει την Τουρκία

Την θέση ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με την πρόταση του για αποκεντρωμένη – χαλαρή ομοσπονδία, διευκολύνει την Τουρκία για αλλαγή βάσης της επιδιωκόμενης λύσης, διατύπωσε στις Τομές στα Γεγονότα ο κ. Κυπριανού.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, ερωτηθείς αν εγκαταλείπουμε την βάση των συνομιλιών ξεκαθάρισε ότι: «Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε ποτέ μια τέτοια εξέλιξη».

Η κίνηση Αναστασιάδη έχει παρενέργειες με βάση τα όσα ο ίδιος λέει, υποστήριξε ο κ. Κυπριανού, διερωτώμενος

γιατί έθεσε τώρα αυτό το ζήτημα.

Έχουμε συμφωνήσει ποιες είναι οι εξουσίες και οι αρμοδιότητες της κεντρικής εξουσίας και των συνιστωσών πολιτειών, υπογράμμισε ο κ. Κυπριανού.

Σε σχέση με την αναφορά του κ. Τσαβούσογλου ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί η βάση των συνομιλιών, ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, υποστήριξε ότι Ακιντζί, αντέδρασε.

Επικαλούμενος δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κ. Κυπριανού, σημείωσε ότι ο Ερντογάν φέρεται να είπε στον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της Γ.Σ του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, ότι πρέπει να συνεχιστούν οι συνομιλίες στο Κυπριακό στο πλαίσιο Γκουτέρες.

«Δημιούργησε σύγχυση ο Αναστασιάδης και καθιστά ανέφικτη την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο κ. Κυπριανού.

Το σύνολο των πολιτικών κομμάτων από την δεκαετία του 90 απέρριπτε την σχετική πρόταση, πρόσθεσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα διερωτήθηκε πώς αυτή η πρόταση για χαλαρή ομοσπονδία αντιμετωπίζει τα ζητήματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

«Αν δεν πάμε σε συνομιλίες πολύ απλά θα πάμε σε διχοτόμηση», ανέφερε. Ερωτηθείς, αν η Ελληνική κυβέρνηση είναι ενήμερη για την χαλαρή ομοσπονδία, απάντησε ότι θα το διαπιστώσει την Παρασκευή όταν θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα αν και ξέρει από τώρα ποια θα είναι η απάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργό.

Keywords
Τυχαία Θέματα