ΠτΔ και Υπ. Δικαιοσύνης παρουσιάζουν τον Σχεδιασμό για πάταξη της διαφθοράς

Παρουσιάζεται σήμερα Παρασκευή (29/01) στις 11:30 o Σχεδιασμός της Κυβέρνησης για την πάταξη της διαφθοράς, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η λεπτομερής παρουσίαση του Σχεδιασμού, θα γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη μαζί με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Έμιλυ Γιολίτη, και τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθύνθηκε στον λαό με Διάγγελμα και ενημέρωσε για τις προθέσεις τις Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την πάταξη του φαινομένου της διαφθοράς.

Εισαγωγικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

επέλεξε να δώσει μια φράση του Γκαίμπελς αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί και στα όσα εκτοξεύονται κατά του Προέδρου και της Κυβέρνησης για την εμπλοκή στο ζήτημα των πολιτογραφήσεων και των διαβατηρίων. «Μία φράση που αποδίδεται στον Γκαίμπελς αναφέρει:  «Όσο μεγαλύτερο το ψέμα και όσο περισσότερο επαναλαμβάνεται τόσο πιο πιστευτό γίνεται», είπε ο Πρόεδρος.

Ο Πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εμπλοκή του Γενικού Ελεγκτή στο όλο ζήτημα. «…δεν είναι τυχαίες οι αναφορές μου γιατί όπως έχω προαναφέρει, μέσα από τη συστηματική διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων, επιχειρείται καθημερινά η δημιουργία της εντύπωσης πως η Κυβέρνηση αρνείται ή δήθεν φοβάται  τον έλεγχο από τον Γενικό Ελεγκτή. Την απάντηση σ’ όσους έχουν υιοθετήσει τα ψεύδη ως τρόπο πολιτικής επιβίωσης, δίδει ο ίδιος ο Γενικός Ελεγκτής σε γραπτά του κείμενα».

Σε ανάρτησή της στο Twitter, χθες βράδυ, η Υπουργός Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη ανέφερε, «εξαγγέλλουμε αύριο τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ στον τόπο για να αντιμετωπίσουμε τη Λερναία Ύδρα της διαφθοράς. Εάν η αντιπολίτευση εννοεί τα όσα διακηρύττει, θα την αντιμετωπίσει εποικοδομητικά. Όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος». 

Εξαγγέλλουμε αύριο τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ στον τόπο για να αντιμετωπίσουμε τη Λερναία Ύδρα της διαφθοράς. Εάν η αντιπολίτευση εννοεί τα όσα διακηρύττει, θα την αντιμετωπίσει εποικοδομητικά. Όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος. https://t.co/k54PNR41ND

— Emily Yiolitis (@emilyyiolitis) January 29, 2021

Διαβάστε επίσης

Διάγγελμα ΠτΔ για διαφθορά: Απαντήσεις στις «φήμες και τη λασπολογία»

Keywords
Τυχαία Θέματα