Οι αντιδράσεις μετά το διάγγελμα Αναστασιάδη: «Δεν πείθει κανένα»

Αντιδράσεις προκάλεσε το διάγγελμα που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με θέμα την εξαγγελία μέτρα κατά της διαφθοράς.

Σε ανάρτησή του ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι: «Ένας Πρόεδρος που δεν πείθει κανένα. Θυμώνεται, αποποιείται κάθε ευθύνης. Ο κόσμος κουρασμένος, με τεράστια προβλήματα χρειάζεται ηγέτες που να εμπνέουν

και να είναι παραδείγματα εντιμότητας και ειλικρίνειας, το ακριβώς αντίθετο από αυτό που παρακολουθούμε απόψε».

Ένας Πρόεδρος που δεν πείθει κανένα. Θυμώνεται,αποποιείται κάθε ευθύνης. Ο κόσμος κουρασμένος,με τεράστια προβλήματα χρειάζεται ηγέτες που να εμπνέουν και να είναι παραδείγματα εντιμότητας και ειλικρίνειας,το ακριβώς αντίθετο από αυτό που παρακολουθούμε απόψε. #Cyprus

Andros Kyprianou (@GenSecAKEL) January 28, 2021

Στην πιο πάνω ανάρτηση απάντησε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, αναφέροντας ότι «η επανάληψη καθημερινώς των ιδίων ψέματων που κούρασαν τον κόσμο εσείς την προκαλείται, ελλείψει επιχειρημάτων κατά του ΠτΔ σε όλα τα μεγάλα θέματα. Είσαστε μονίμως κατά μεταρρυθμίσεων.  Αν σκεφτόσασταν τα προβλήματα κόσμου γιατί παραλίγο να αφήνατε χωρίς προϋπολογισμό το κράτος;».

Η επανάληψη καθημερινώς των ιδιων ψεματων που κούρασαν τον κόσμο εσείς την προκαλείται, ελλείψει επιχειρημάτων κατα του ΠτΔ σε όλα τα μεγάλα θέματα. Εισαστε μονιμως κατα μεταρρυθμίσεων
Αν σκεφτόσασταν τα προβλήματα κοσμου γιατί παρολίγον να αφηνατε χωρίς προϋπολογισμό το κράτος; https://t.co/yLyWcM4WG4

— VictorasPapadopoulos (@PapadopoulosVic) January 28, 2021

Ανακοίνωσε εξέδωσε η ΕΔΕΚ, στην οποία αναφέρεται ότι  «εκεί και όπου εντοπιστούν ποινικές, πειθαρχικές ή και πολιτικές ευθύνες στο πρόγραμμα πολιτογραφήσεων, να κατονομαστούν οι ένοχοι και να αποδοθούν οι ευθύνες».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Με αφορμή το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της διαφάνειας, της κάθαρσης και της ανάληψης ευθύνης, εμμένουμε στην πλήρη, αντικειμενική και σε βάθος ολοκληρωμένη διερεύνηση του προγράμματος των πολιτογραφήσεων για το σύνολο της περιόδου που ήταν σε λειτουργία. Εκεί και όπου εντοπιστούν ποινικές, πειθαρχικές ή και πολιτικές ευθύνες, να κατονομαστούν οι ένοχοι και να αποδοθούν οι ευθύνες.

Εάν και εφόσον θεωρηθεί πως η οποιαδήποτε έρευνα υπολείπεται αντικειμενικότητας, να εξεταστεί το ενδεχόμενο να κλητευθούν έγκριτοι ανακριτές από το εξωτερικό για να το διερευνήσουν.

Πέρα από τα πιο πάνω, ζητάμε από όλα τα κόμματα να συμβάλουν στην πλήρη διερεύνηση της διαρροής εγγράφων της Βουλής στο Al Jazeera ώστε να διαφανεί ποιοι το έπραξαν και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούσαν.

Τέλος, επαναλαμβάνουμε για ακόμα μία φορά το αίτημά μας για πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση για το σύνολο των σκανδάλων που διαπράχθηκαν τα τελευταία είκοσι χρόνια με απώτερο στόχο να τιμωρηθούν, επιτέλους, όσοι ενεπλάκησαν σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής.

Διαβάστε επίσης: Διάγγελμα ΠτΔ για διαφθορά: Απαντήσεις στις «φήμες και τη λασπολογία»

Keywords
Τυχαία Θέματα