ΠτΔ: Χρειάζεται μια μεταρρύθμιση στον τομέα της Ισότητας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την ετήσια έκθεση της Επιτρόπου για την Ισότητα των Φύλων κας Ιωσηφίνας Αντωνίου.

Επιδίδοντας την έκθεση, η κα Αντωνίου είπε ότι «σας επιδίδω την έκθεση για το 2017 μαζί με ένα usb όπου περιλαμβάνοντας οι δράσεις του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας

και του Γραφείου της Επιτρόπου.

Χθες βράδυ παρουσιάσαμε το έργο του Μηχανισμού και του Γραφείου σε ημερίδα. Θεωρώ ότι είναι μια δουλειά που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα και ελπίζω στο μέλλον να πάμε ακόμα καλύτερα».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παραλαμβάνοντας την έκθεση είπε ότι «χρειάζεται μια μεταρρύθμιση στον τομέα. Υπάρχουν επτά Αρχές Ισότητας. Κάποια ώρα πρέπει επιτέλους να ενσωματωθούν και να ανεξαρτητοποιηθούν από τα Υπουργεία και προς αυτή την κατεύθυνση θα δώσω και ανάλογες οδηγίες για να ενισχύσουμε τον θεσμό, έτσι ώστε όλοι οι τομείς των Υπουργείων που ασχολούνται με την ισότητα να υπαχθούν στην Επίτροπο Ισότητας και να έχει έτσι αποτελεσματικότερες πολιτικές και αποτελεσματικότερη παρέμβαση σε αυτό που επιδιώκουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα