Ο ΠτΔ παρέλαβε την ετήσια έκθεση του ΚΟΑΠ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την ετήσια έκθεση του ΚΟΑΠ για το 2017, από τον Επίτροπο ΚΟΑΠ κ. Τίμη Ευθυμίου.

Επιδίδοντας την έκθεση, ο κ. Ευθυμίου είπε ότι «ο Οργανισμός από την ίδρυση του μέχρι σήμερα έδωσε περίπου 1,6 δις ευρώ στον αγροτικό κόσμο. Από την ημερομηνία που παραλάβαμε τον Οργανισμό δόθηκαν περίπου

300 εκ. ευρώ. Φέτος φτάσαμε στον στόχο μας να πληρώσουμε τον κόσμο για τις εκταρικές επιδοτήσεις. Από 1η Δεκεμβρίου μέχρι τα Χριστούγεννα θα διατεθούν στην κυπριακή οικονομία γύρω στα 50 εκ. ευρώ που είναι κάτι σημαντικό για την αναζωογόνηση της οικονομίας μας.

Θέλω ξανά να ευχαριστήσω και τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση για τη συμπαράσταση που είχαμε γιατί αυξήθηκε το κονδύλι για τα επενδυτικά στα 44 εκ. ευρώ και έτσι προχωρούμε απρόσκοπτα στο επενδυτικό μέρος και ευχόμαστε να συνεχίσει και θα συνεχίσει η στήριξη αυτή για τη νέα χρονιά, για το καλό και της υπαίθρου μας και των αγροτών μας».

Από την πλευρά του, παραλαμβάνοντας την έκθεση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον ΚΟΑΠ και πρόσθεσε ότι επιτελείται πραγματικά αξιόλογη δουλειά.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απευθυνόμενος στον κ. Ευθυμίου «όταν αναλάβατε είχαμε σωρεία προβλημάτων όσον αφορά τον χρόνο καταβολής των επιδοτήσεων ή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους αγρότες, με αποτέλεσμα να είχαμε προβλήματα όσον αφορά και την οικονομική τους δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες και συνεργατικά ιδρύματα τότε.

Τα τελευταία χρόνια που υπάρχει σωστή οργάνωση και έχουν καταγραφεί οι δικαιούχοι επιτυγχάνεται η έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων ή επιδοτήσεων με αποτέλεσμα να ωφελούνται οι αγρότες μας και η οικονομία και να έχουμε μια ομαλή σχέση με τον αγροτικό κόσμο που παραμένει ένας από τους στυλοβάτες της οικονομίας του τόπου.

Εύχομαι και πιστεύω ότι και τα επόμενα χρόνια θα παρατηρηθεί η ίδια επιμέλεια, χωρίς προβλήματα, χωρίς καταγγελίες από οπουδήποτε - τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ότι έχουν εκλείψει τα οποιαδήποτε παράπονα ή διαμαρτυρίες και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ομαλή λειτουργία του κράτους, πυλώνας του οποίου είστε και εσείς».

Keywords
Τυχαία Θέματα