Ψήνονται για τη δημιουργία «κακής» τράπεζας

Σε παζλ για γερούς λύτες μετατρέπεται το ζήτημα της δημιουργίας «κακής» τράπεζας, με σκοπό την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων, τα οποία παραμένουν στα €21,9 δις.

Η πρόταση βρίσκει ένθερμη υποστήριξη από τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ενώ με δισταγμό κρατεί μισάνοικτο το παράθυρο και ο υπουργός Οικονομικών.

Στον

δημόσιο προβληματισμό, στον οποίο συνέτεινε και η προεκλογική περίοδος, έρχεται να προστεθεί η τοποθέτηση του επικεφαλής του ESM σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Σημερινή». Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, προκρίνει τη δημιουργία «κακής» τράπεζας ως μέρος της λύσης για αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ο Ρέγκλινγκ, ο οποίος διαφοροποιείται από την αρχική τοποθέτηση της Τρόικας, υποδεικνύει ότι το κυπριακό τραπεζικό σύστημα, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα στην ολότητα του. Την ίδια ώρα, «ξεπλένοντας» το «κούρεμα» καταθέσεων, αφήνει εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι είναι άλλο η Κύπρος και άλλο η Ιταλία.

Πάντως, το ενδεχόμενο δημιουργίας «κακής» τράπεζας, δεν αποκλείεται να υποστηρίξει και η νέα κίνηση της κυβέρνησης για αποπληρωμή αύριο μέρους του κρατικού χρέους προς την Κεντρική Τράπεζα.

Ολόκληρα το ρεπορτάζ και η συνέντευξη του επικεφαλής του ESM στη Σημερινή, που κυκλοφορεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα