Ψαλίδι 35 εκατομμυρίων σε Μπαρσελόνα και Ατλέτικο

Η Μπαρσελόνα και η Ατλέτικο Μαδρίτης θα πρέπει να μειώσουν ακόμη περισσότερο το κόστος των ομάδων τους, κατά τουλάχιστον 35 εκατομμύρια ευρώ η καθεμία, μετά από νέα όρια μισθών που επέβαλε η Liga την Τρίτη (2/3) για να αντιμετωπιστεί ο οικονομικός αντίκτυπος στις ομάδες απ’ την πανδημία της COVID-19.

Τα νούμερα, που δημοσιεύονται δύο φορές τον χρόνο μετά από κάθε μεταγραφικό «παράθυρο», υπαγορεύουν πόσα χρήματα μπορούν να ξοδέψουν οι

ομάδες σε παίκτες, προπονητές, προσωπικό υποστήριξης και στις ακαδημίες τους. Η Μπαρτσελόνα είναι ο σύλλογος που επηρεάζεται περισσότερο από τα νέα όρια και θα αναγκαστεί να μειώσει το κόστος της κατά επιπλέον 35,7 εκατομμύρια ευρώ, φτάνοντας μάξιμουμ στα 347 εκατομμύρια ευρώ.

Η δε πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Ατλέτικο Μαδρίτης, θα πρέπει να εξοικονομήσει 35,4 εκατομμύρια ευρώ, για να καλύψει το νέο προϋπολογισμό ύψους 217,3 εκατομμυρίων. Η περσινή πρωταθλήτρια, Ρεάλ Μαδρίτης, έχει το μεγαλύτερο όριο μισθών από τις 20 ομάδες του πρωταθλήματος, έχοντας την πολυτέλεια (βάσει των εσόδων της) να ξοδέψει έως 473,3 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα