Κούρτς: Η Αυστρία εξετάζει το ενδεχόμενο προμήθειας του εμβολίου Sputnik-V

Η Αυστρία διεξάγει συνομιλίες με την Ρωσία με θέμα το ενδεχόμενο της αγοράς του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού Sputnik-V είτε της συνεργασίας στον τομέα της παραγωγής του σε περίπτωση που υπάρξει πιστοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), δήλωσε σήμερα ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτς.

«Σε ό,τι αφορά στο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Sputnik-V, είμαστε σε επαφή. Μίλησα τηλεφωνικά με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Μετά από αυτή τη συνομιλία έχουμε συνεχείς επαφές

με τον Ρώσο πρέσβη (στην Βιέννη Ντμίτρι Λιουμπίνσκι) καθώς και με τις εταιρείες που το παράγουν στην Ρωσία. Πρόκειται για δύο ζητήματα. Πρώτον για την ενδεχόμενη αγορά του εμβολίου στην περίπτωση που το εγκρίνει ΕΜΑ. Δεύτερον, για την δυνητική συνεργασία στον τομέα της παραγωγής του», δήλωσε ο αυστριακός καγκελάριος στους δημοσιογράφους στην Βιέννη.

Την 1η Μαρτίου ο Λιουμπίνσκι είχε ανακοινώσει ότι επισκέφθηκε την καγκελαρία για να συζητήσει ζητήματα σχετικά με την ενδεχόμενη προμήθεια του εμβολίου και την συνεργασία με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσο Επενδύσεων (RDIF) για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου στην Αυστρία καθώς και το θέμα της πιστοποίησης του από τον ΕΜΑ.

Στις 26 Φεβρουαρίου Κουρτς και Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνίας που είχαν συζήτησαν το θέμα της προμήθειας του ρωσικού εμβολίου από την Αυστρία μετά την έγκριση του από τον ΕΜΑ, όπως και τις δυνατότητες της από κοινού παραγωγής του.

Διαβάστε επίσης: 

Ειδικοί απαντούν: Πότε θα μπορέσουμε να πάμε ξανά διακοπές;

Κομισιόν: Στηριζόμαστε στον EMA για την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα