Αυξάνεται η ανταπόκριση του κόσμου στα εμβόλια κατά της covid19

Η ανταπόκριση του κόσμου προς το εμβόλιο κατά του Covid-19 αυξάνεται σε πολλές χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, όπου επικρατεί σκεπτικισμός, σύμφωνα με διεθνή έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε έξι χώρες (τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιαπωνία,

τις ΗΠΑ και τη Σουηδία). Δείχνει παντού μια ξεκάθαρη ανοδική τάση σε σχέση με το τέλος του 2020.

Στη Γαλλία, το 59% των ερωτηθέντων δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν εμβόλιο ή δηλώνουν ότι το έχουν ήδη κάνει, συγκριτικά με μόλις 40% τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η αύξηση είναι ακόμα πιο θεαματική στη Σουηδία, με 76% θετικές απαντήσεις στο ερώτημα αυτό, συγκριτικά με 51% τον Σεπτέμβριο του 2020.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η χώρα όπου το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο, 89%, συγκριτικά με 65% τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα, νέα καναδική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, οι μισοί άνθρωποι που αρρώστησαν από Covid-19 και είχαν ως σύμπτωμα την απώλεια όσφρησης ή γεύσης, δεν έχουν ξαναβρεί κανονικά την όσφρηση και τη γεύση τους πέντε μήνες μετά τη λοίμωξη.

Οι ερευνητές, ανέλυσαν στοιχεία για 813 υγειονομικούς που είχαν διαγνωστεί θετικοί. Διαπιστώθηκε ότι οι 580 από τους 813 είχαν ως σύμπτωμα την απώλεια όσφρησης σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Από αυτούς, οι 297 (δηλαδή το 51%) δεν είχαν ανακτήσει πλήρως την όσφρηση τους μετά από πέντε μήνες, ενώ οι 134 (το 17%) είχαν μόνιμη απώλεια όσφρησης.

Διαβάστε επίσης: 

Ειδικοί απαντούν: Πότε θα μπορέσουμε να πάμε ξανά διακοπές;

Κομισιόν: Στηριζόμαστε στον EMA για την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια

Keywords
Τυχαία Θέματα