Προβληματίζει το νομοσχέδιο για Παγκύπριες Τετραμήνων:«Παραθυράκι GCE;»

Ενδοιασμούς εκφράζουν οι καθηγητές από το νομοσχέδιο-πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για την αλλαγή των Παγκυπρίων Εξετάσεων σε Παγκύπρες Εξετάσεις Τετραμήνων.

Οι προβληματισμοί τους, προκύπτουν σύμφωνα με τον πρόεδρο της συντεχνίας, Θέμη Πολυβίου στην εφαρμογή, την κατάργηση δεδομένων και τη συμμετοχή των ιδιωτικών σχολείων στη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης: Παγκύπριες Εξετάσεις Τετραμήνων: Αυτή είναι η νομοθεσία-πρόταση ΥΠΠΑΝ

Μιλώντας

στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο ο κος Πολυβίου εξήγησε πως ο πρώτος ενδοιασμός αφορά την κατάργηση των διορθωτικών προϋποθέσεων που υπάρχουν στις εξετάσεις τετραμήνων για τα παιδιά της Γ΄Λυκείου.

Εξήγησε επίσης πως εάν ένα παιδί είναι άριστο και διεκδικεί θέση σε μια από τις καλύτερες σχολές και την μέρα μιας σημαντικής εξέτασης  είναι άρρωστο δεν υπάρχει διορθωτική προσέγγιση.

Επίσης πρόσθεσε πως στο νομοσχέδιο εντάσσονται τα ιδιωτικά σχολεία. «Εάν ένα ιδιωτικό σχολείο δεν θέλει μήπως είναι ένα παραθυράκι για να εντάξουν στις διαδικασίες για τις εξετάσεις GCE;»,  διερωτήθηκε ο κος Πολυβίου.

Σημείωσε τέλος πως το νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί πριν τον Σεπτέμβριο από τη Βουλή για να γνωρίζουν τα παιδιά τις διαδικασίες από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα