Προβληματισμός Κουρσουμπά για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά εξέφρασε στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή, “τον προβληματισμό της για τα όσα έχουν περιέλθει στην αντίληψή της από τα ΜΜΕ, σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από την Αγωγή Υγείας ιδιαίτερα λόγω της διασύνδεσης του συγκεκριμένου αντικειμένου με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Επίτροπος ζήτησε από τον Υπουργό Παιδείας “να επανεξετάσει το θέμα, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις θέσεις και εισηγήσεις των μελών της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων (ΟΕΣ) όσο και τις δικές τις γραπτές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις επί του θέματος”.

Ο κ. Καδής παρέδωσε στα μέλη της ΟΕΣ τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με θέμα το σχολικό εκφοβισμό και εξήγησε στα παιδιά πώς οι δικές τους προτάσεις και εισηγήσεις αξιολογήθηκαν από το ΥΠΠ και πώς αυτές λήφθηκαν υπόψη κατά την ετοιμασία της εγκυκλίου.

Στη συνέχεια ο Υπουργός και η ΟΕΣ εγκαινίασαν νέο κύκλο διαβούλευσης με θέμα τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο πλαίσιο του σχολείου. Το θέμα εισηγήθηκαν τα μέλη της ΟΕΣ ενόψει της ψήφισης του περί της Πρόληψης και της Καταπολέμησης της Σεξουαλικής Κακοποίησης και της Παιδικής Πορνογραφίας Νόμου του 2014 [Ν. 91 (Ι)/ 2014] και της κύρωσης της Σύμβασης Λανζαρότε από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Στα πλαίσια της διαβούλευσης τα παιδιά αναφέρθηκαν στις δικές τους ανάγκες και προσδοκίες από το αντικείμενο της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και παρουσίασαν τις εισηγήσεις τους όσον αφορά τη θεματολογία και τη μεθοδολογία της.

Ο Υπουργός Παιδείας, “δεσμεύτηκε να μελετήσει τις απόψεις των παιδιών, να τις λάβει υπόψη στη διαμόρφωση των δικών του θέσεων και να επανέλθει με αυτές στην ΟΕΣ και εξέφρασε τη θέλησή του να συνεχίσει να διαβουλεύεται με την ΟΕΣ σε συστηματική βάση”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα