ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ: Άμεση εφαρμογή οριζόντιας ψηφοφορίας

Η Πλατφόρμα Ομάδων Πολιτών ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ, με ανακοίνωσή της κάλεσε τα κόμματα της Κύπρου να προχωρήσουν άμεσα με την εφαρμογή της οριζόντιας ψηφοφορίας στις βουλευτικές εκλογές του 2016.

Ανακοίνωση της Πλατφόρμας αναφέρει ότι έχει ετοιμαστεί ολοκληρωμένη πρόταση νόμου για τροποποίηση του εκλογικού νόμου από κοινού από την Πλατφόρμα, τον ΔΗΣΥ, το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και τη Συμμαχία Πολιτών.

Η πρόταση προβλέπει,

ανάμεσα σε άλλα, όπως επιτραπεί στον πολίτη να ψηφίσει οριζόντια, είτε κόμμα, είτε συνασπισμούς κομμάτων, είτε κομματικούς, είτε και ανεξάρτητους υποψηφίους, καθώς και την εισαγωγή της αρχής της πολλαπλής ή κλασματικής ψήφου, δίνοντας τη δυνατότητα τεμαχισμού της μίας ψήφου από τον ψηφοφόρο και κατανομή των κλασμάτων σε υποψήφιους πέραν του ενός κόμματος, καθώς και σε ανεξάρτητους υποψήφιους.

Η Πλατφόρμα καλωσορίζει το ενδιαφέρον της ΕΔΕΚ, όπως εμπλακεί στο διάλογο για υιοθέτηση της οριζόντιας ψηφοφορίας. Οι ενδοιασμοί που έχει διατυπώσει έχουν κατατεθεί, αποτελούν αντικείμενο διαλόγου και θα συζητηθούν μαζί με τους εκπροσώπους της στις προσεχείς μέρες.

Οι τοποθετήσεις του ΔΗΚΟ και ΕΥΡΩΚΟ, καθώς και διάλογος μαζί τους αναμένονται εντός των ημερών.

Αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ έχει δυστυχώς τοποθετηθεί ξεκάθαρα εναντίον της οριζόντιας ψηφοφορίας και κάλεσε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ σε συζήτηση για την οριζόντια ψηφοφορία, όπως έχουν πράξει όλα τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα