Αντιδράσεις για άρθρο Πανούση - Υποβαθμίζει το Μαξίμου

Υποβαθμίζει η κυβέρνηση το άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση ο οποίος, με αφορμή τις καταλήψεις, δηλώνει πως «οποίος θεωρεί ότι Αριστερή διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα, τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά, αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία».

Με ενημερωτικό σημείωμά του, το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει πως οι αναφορές του κ. Πανούση «προφανώς και δεν αφορούν ούτε την πολιτική της Κυβέρνησης, ούτε κυβερνητικά στελέχη, ούτε τις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν».Σημειώνει

επίσης πως η Κυβέρνηση «παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην προάσπιση του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων και της έννομης τάξης».Αξιωματούχοι από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως δεν υπάρχει θέμα αποπομπής του κ. Πανούση, ενώ άνθρωποι στο περιβάλλον του υπουργού αναφέρουν πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο παραίτησης.Οι ίδιοι κύκλοι σημείωσαν πως αίσθηση του κ. Πανούση είναι πως ο πρωθυπουργός συμφωνεί μαζί του και ότι το άρθρο δεν ήταν κατά της κυβέρνησης, αλλά για τα φαινόμενα που ζούμε.Θύελλα αντιδράσεωνΤο άρθρο πάντως προκάλεσε σειρά αντιδράσεων από στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη συνέδεσε το άρθρο του κ. Πανούση με την πίκρα του, ενδεχομένως, που το υπουργείο του θα λειτουργεί ως μέρος του υπουργείου Δικαιοσύνης.Για «ατόπημα» του υπουργού να «απευθύνεται στην κυβέρνηση μέσω πρωτοσέλιδου άρθρου έκανε λόγο στο ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.«Δεν νομίζω ότι κανείς υπάρχει ως υπουργός με το να αρθρογραφεί και να στηλιτεύει ή να καταδικάζει φαινόμενα. Ο υπουργός δεν είναι σχολιαστής» είπε ακόμα ο κ. Φίλης, εκτιμώντας πως τα όσα περιγράφει ο κ. Πανούσης δεν αφορούν την κυβερνώσα παράταξη.«Δεν νομίζω ότι είμαστε αριστερά του τίποτα», σημείωσε, αναφερόμενος στον σχετικό τίτλο του άρθρου, και συμπλήρωσε πως ο Γιάννης Πανούσης είναι υπουργός και οφείλει να εφαρμόζει τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης.Ο μέχρι τώρα προϊστάμενός του, υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, χαρακτήρισε άθολα άριστες τις σχέσεις με τον κ. Πανούση.«Ο κ. Πανούσης αναφέρεται σε δικά του ζητήματα και όχι σε αυτά που αφορούν τις δικές μου αρμοδιότητες» εκτίμησε από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.Όπως είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, ο κ. Πανούσης κάνει μια γενική πολιτική εκτίμηση, που μπορεί να κάνει ο καθένας. «Αυτά που λέει είναι αυτονόητα κατά το Σύνταγμα. Όλα αυτά κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα. Και καλά κάνει που λέει στο τέλος, ότι όλα αυτά δεν είναι θέματα Αριστεράς αλλά Δημοκρατίας. Το ζήτημα είναι να βρίσκει κανείς πού είναι η χρυσή τομή», είπε.Οι καταληψίες θέλουν να κάνουν επίδειξη δύναμης και να προκαλέσουν το τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει ξεκαθαρίσει την θέση του απέναντι στις καταλήψεις, εκτίμησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το μέλος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Καποδιστριακού, Ευγενία Μπουρνόβα.

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα