Πρόβλημα για Τουρκοκύπριους με τους τραπεζικούς λογαριασμούς

Πρόβλημα με τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αρκετοί Τουρκοκύπριοι λόγω της διαδικασίας επικαιροποίησης προσωπικών στοιχείων που διεξάγουν οι τράπεζες στις ελεύθερες περιοχές.

Είτε μέσω επιστολής είτε τηλεφωνικώς, όπου εκείνες κρίνουν ότι η επικινδυνότητα είναι πολύ χαμηλή, οι τράπεζες προχωρούν εδώ και κάποιο διάστημα σε ελέγχους για επικαιροποίηση των προσωπικών στοιχείων των πελατών.

Μιλώντας στο

Capital Today, ανώτατοι τραπεζικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η εν λόγω διαδικασία ακολουθείται σε όλους τους πελάτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας ή εθνικότητας, με τον στόχο να είναι διπλός.

Αφενός να ελεγχθούν περιπτώσεις όπου υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για διαδικασίες «ξεπλύματος μαύρου χρήματος», αφετέρου να τηρείται μια επικαιροποιημένη βάση δεδομένων στο πλαίσιο της χρηστής τραπεζικής πρακτικής που θέλει άμεση επαφή με τον πελάτη και τις ανάγκες του.

Πολλές δε είναι οι περιπτώσεις όπου λογαριασμοί οι οποίοι δεν κινούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν πληρούν τις προδιαγραφές, παγώνουν ή κλείνουν.

Ωστόσο, σοβαρό πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν Τουρκοκύπριοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι, αν και διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στις τράπεζες των ελεύθερων περιοχών, έχουν δηλώσει ψεύτικη διεύθυνση οικίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Capital Today.

Keywords
Τυχαία Θέματα