Εξετάζει νομικά μέτρα κατά του Γεν. Ελεγκτή ο Χ. Χαραλάμπους

Νομικά μέτρα κατά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, εξετάζει ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους. Τονίζει ότι η ΠΟΕΔ δεν έθεσε ποτέ αίτημα για το εφάπαξ, κάτι που έπραξαν ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ μ' επιστολή τους προς τον Υπ. Παιδείας στις 7/8/2018.

Αφορμή για την πιθανή λήψη νομικών μέτρων από πλευράς του κ. Χαραλάμπους, αποτέλεσε ανάρτηση του Γενικού Ελεγκτή, το πρωί της Τρίτης, στην οποία ο κ. Μιχαηλίδης έγραψε το εξής σχόλιο:

«Ασύστολα

εψεύδετο σήμερα στο ΤΡΙΤΟ και ο Χ. Χαραλάμπους της ΠΟΕΔ ότι το θέμα του εφάπαξ τούς το έδωσε δώρο η Κυβέρνηση χωρίς να το ζητήσουν οι ίδιοι. Ψέμα. Το ζήτησαν οι ίδιοι γραπτώς στις 6.8.2018. Το ψεύδεσθαι είναι από τα μαθήματα που οι δάσκαλοι παραδίδουν στα παιδιά μας?».

Σ' επικοινωνία του Sigmalive με τον Χάρη Χαραλάμπους, δήλωσε ότι η αναφορά του Γενικού Ελεγκτή κατά του προσώπου του «περί ψεύδους», αποτελεί αφορμή για να εξετάσει κατά πόσο θα κινηθεί νομικά κατά του Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

«Δεν είπα κανένα ψέμα. Το ίδιο το Προεδρικό, στις 23/8/2018, έδωσε το εφάπαξ στους εκπαιδευτικούς, υπό τη μορφή δώρου, σε περίπτωση που αποδεχτούμε τις υπόλοιπες προτάσεις της Κυβέρνησης επί της Παιδείας», τόνισε ο κ. Χαραλάμπους και πρόσθεσε:

«Όντως ήταν αίτημα των εκπαιδευτικών και το θέσαμε πριν μήνες ενώπιον του Υπουργείου Οικονομικών, όταν συζητούσαμε για επαναφορά όσων περικόπηκαν επί καιρώ Τρόικας. Δεν ήταν όμως ανάμεσα στα αιτήματά της ΠΟΕΔ, στις διαπραγματεύσεις που έχουμε τώρα με το Προεδρικό, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης που επικρατεί. Ήταν αίτημα της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ, όντως, σ' επιστολή τους προς τον κ. Χαμπιαούρη στις 7/8. Δεν ήταν όμως στα αιτήματα της ΠΟΕΔ, εγώ σας μιλώ σαν ΓΓ της ΠΟΕΔ. Η ΠΟΕΔ έθεσε αυτό το ζήτημα τον περασμένο Νοέμβριο σε συνάντηση με τον ΥΠΟΙΚ », είπε ο κ. Χαραλάμπους.

«Ο Γενικός Ελεγκτής δεν γνωρίζει τα γεγονότα και πρέπει να μάθει να συμπεριφέρεται. Θα εξετάσω τη λήψη νομικών μέτρων εναντίον του», κατέληξε στις δηλώσεις του στο Sigmalive ο κ. Χαραλάμπους.

Στο μεταξύ, μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο, ο Γ.Γ. της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους ανέφερε ότι αν η Κυβέρνηση το θέλει, σήμερα το μεσημέρι μπορεί να τελειώσει η κρίση, αν κάνει αποδεκτές τις εισηγήσεις που θα αποσταλούν. «Υπάρχει η διέξοδος, τόνισε, και αν θέλει να το εκμεταλλευτεί η κυβερνητική πλευρά σήμερα το μεσημέρι θα τελειώσει η κρίση, αλλιώς θα οδηγηθούμε στη σύγκρουση. Ελπίζω, τόνισε, να πρυτανεύσει η λογική».

Τα αιτήματα της ΠΟΕΔ:

Keywords
Τυχαία Θέματα