Πρωτοβρόχια στη Λευκωσία - Οι προβλέψεις της Μετεωρολογίας

Έντονη βροχόπτωση σημειώνεται από το μεσημέρι στη Λευκωσία, ενώ έχει σημειωθεί και χαλαζόπτωση.

Τις βροχές συνοδεύει ελαφρύς άνεμος.

Η έντονη βροχόπτωση αποτελεί, την πρώτη, μετά και το έντονο κύμα αμμοθύελας που έπληξε το νησί μας.

Τηλεφωνήματα δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Νίκο Λογγίνο, υποστατικά πλημμύρισαν και αυτοκίνητα παρέμειναν στο

δρόμο. Συνεργεία της υπηρεσίας βρίσκονται στην περιοχή για εξυπηρέτηση των πολιτών που κάλεσαν για βοήθεια. Δεν έχουν σημειωθεί σοβαρά περιστατικά από την έντονη βροχόπτωση.

Ανακοινώσεις και από την Αστυνομία

Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην επαρχία Λευκωσίας, στην οδό 28ης Οκτωβρίου στη Μακεδονίτισσα και στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή (μπροστά από το ξενοδοχείο Hilton Park) παρατηρείται μεγάλη συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα.Καλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τον εν λόγω δρόμο, καθώς υπάρχει κίνδυνος, εγκλωβισμού του οχήματός τους. Επίσης οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα και να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των αστυνομικών και τα σήματα τροχαίας.Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην επαρχία Λευκωσίας, στην οδό Λευκοθέου (μπροστά από το Μακάρειο Στάδιο) παρατηρείται μεγάλη συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα. Καλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τον εν λόγω δρόμο, καθώς υπάρχει κίνδυνος, εγκλωβισμού του οχήματός τους.Στην περιοχή του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Κοκκινοτριμιθιάς, επικρατεί έντονη χαλαζόπτωση. Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα -προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας του οχήματός τους αναμμένα.

Ο καιρός το απόγευμα και απόψε

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, ενώ βροχές δεν αποκλείεται να σημειωθούν και σε παράλιες περιοχές. Σε καταιγίδα είναι πιθανό να σημειωθεί χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως θαλάσσιοι, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ στις παράλιες κυρίως περιοχές πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας, κυρίως στα βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί στα νότια και ανατολικά παράλια ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά τοπικά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Δεν αποκλείεται χαλάζι και τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, με πιθανότητα μεμονωμένης βροχής ή και καταιγίδας, κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια. Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και στα νοτιοανατολικά παράλια. Σε καταιγίδα πιθανό να σημειωθεί χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και το πρωί τοπικά μεταβλητοί, αρχικά ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι μέτριοι και τοπικά, στα νοτιοδυτικά παράλια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά το απόγευμα, στα νοτιοδυτικά, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 27 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τοπικά κυρίως μετά το μεσημέρι, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι τοπικά μερικώς συννεφιασμένος, και αναμένονται μεμονωμένες βροχές κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, αλλά και σε ορισμένες περιοχές στα δυτικά και βόρεια παράλια.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τοπικά κυρίως μετά το μεσημέρι, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο κατά το τριήμερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα