Μεϊμαράκης: Οι πολίτες να διώξουν το γκρίζο και τους δήθεν

Eιδική μνεία στις γυναίκες οι οποίες, κατά την εκτίμηση όλων των ειδικών στις δημοσκοπήσεις, αποτελούν την πλειοψηφία των πολιτών που δηλώνουν αναποφάσιστοι, έκανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊματάκης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

«Σήμερα είναι ημέρα γιορτής, μιλούν οι πολίτες με την ψήφο τους. Πιστεύω ότι θέλουν να διώξουν το γκρίζο, το ψέμα, τη μιζέρια, τους δήθεν. Θέλουν να φέρουν την αλήθεια

και τους αυθεντικούς, να φέρουν ένα καλύτερο αύριο. Ένα καλύτερο αύριο για την οικογένεια, κυρίως για τον στυλοβάτη της, τη γυναίκα, τη μητέρα, τη γιαγιά, την αγρότισσα, την άνεργη», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο εκ Κρήτης καταγόμενος πολιτικός, πρώην υπουργός και Πρόεδρος της Βουλής επί κυβερνήσεων ΝΔ, είναι η πρώτη φορά που κατέρχεται σε εκλογές ως αρχηγός της.

Αντικατέστησε τον Αντώνη Σαμαρά αμέσως μετά την παράιτησή του τη βραδιά του δημοψηφίσματος του περασμένου Ιουλίου. Ο πρώην πρωθυπουργός, εν μέσω πιέσεων από στελέχη της ΝΔ που τον θεώρησαν υπεύθυνο και για το μη ικανοποιητικό, για τις δυνάμεις που στήριξαν το «ναι», αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, παραιτήθηκε και όρισε τον κ. Μεϊμαράκη προσωρινό πρόεδρο του κόμματος, μέχρι την ψήφιση του επομένου από συνέδριο.

Λόγω όμως της απρόβλεπτης τροπής των πολιτικών εξελίξεων, με την παραίτηση Τσίπρα και την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, συμφωνήθηκε εσωκομματικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να παραμείνει πρόεδρος της ΝΔ μέχρι νεωτέρας.

Από το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών πιστεύεται ότι θα κριθεί και η συνέχεια της πορείας του τωρινού αρχηγού.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα