Πρώτες αντιδράσεις πολιτικών αρχηγών για δείπνο

Επίσημη ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για όσα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του δείπνου ζητούν τα κόμματα.

Ο διάλογος είναι ο μόνος δρόμος περιορίστηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος επιφυλάχτηκε να προβεί σε δηλώσεις μετά την επίσημη ενημέρωση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε, θέλει να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, αλλά έχω αμφιβολίες για τα κίνητρα και τις προθέσεις της τ/κ πλευράς.

Διαβάστε επίσης: Ένα δείπνο δεν φέρνει την "Άνοιξη" στο Κυπριακό

Για αρνητική εξέλιξη έκανε λόγο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ,

Άντρος Κυπριανού, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν περίμενε περισσότερα, με δεδομένες τις δυσκολίες, που υπάρχουν. Ο κ. Κυπριανού υπέδειξε ότι δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο με τα ΜΟΕ, το τρίπτυχο και την αλλαγή της μεθοδολογίας, αλλά να επικεντρωθούμε στα ουσιαστικά ζητήματα. Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποίησε, θα συνεχιστούν οι συνομιλίες μετά τις προεδρικές εκλογές του 2018, όταν τα δεδομένα θα είναι, όπως είπε, πολύ διαφορετικά.

Τίποτα δεν μπορεί να γίνει πριν το δημοψήφισμα στην Τουρκία, ακόμα κι αν επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ. Ο Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζει ο Νικόλας Παπαδόπουλος, στην προσπάθειά του ν’ αλλάξει την Τουρκία χρειάζεται αυτή τη στιγμή τους εθνικιστές, τους ακροδεξιούς και τους Γκρίζους Λύκους. Παράλληλα ο Νικόλας Παπαδόπουλος επισημαίνει τον κίνδυνο αν περάσει η πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ από την Βουλή για το ενωτικό δημοψήφισμα, οι Τούρκοι να μας ταπεινώσουν στέλνοντας το μήνυμα ότι η κυπριακή πλευρά υποκύπτει.

Keywords
Τυχαία Θέματα